Царица Елеонора се поболява на фронта Дължим спасяването на Боянската църква на втората съпруга на Фердинанд

На 25 април 2018 да почерпят

Д-р ист. Николай Панайотов: Притежаваме единствената в света колекция от ритуални ножове за обрязване Откритият във Варненския халколитен некропол „златен фалос“ всъщност е предпазител /превръзка/ след обрязването

Пускат ток на най-богатите Електрическото „сърце” на най-луксозния SUV издържа 50 километра

Германският министър на външните работи нарече Асад “безчовечен” в реч в ООН

Полицията спря шествията на феновете

Тома Биков: ГЕРБ не се страхува от президента

Ген. Румен Миланов: Колкото по-шумен е един арест, толкова повече грешки се допускат

Арестуваха босненски гражданин с автомобил, пълен с оръжия в Италия

Еманюел Макрон: Франция и САЩ ще работят за ново ядрено споразумение с Иран

Съвместна проверка на плаж „Делфин“ направиха експерти от РИОСВ – Бургас и Министерството на туризма

Лиляна Павлова: Готови сме за клуба на развитите страни

Виетнамците се завръщат Десетки студенти от далечната страна ще се трудят в "Албена"

България, Румъния, Гърция и Сърбия формират работни групи за ускоряване на инфраструктурните проекти на Балканите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 25 април 2018

Борисов: Разкриваме огромни неолитни селища при строежа на “Струма”

Вече сме в прекрасен синхрон с археолозите, и зимно време работят. Това каза премиерът Бойко Борисов, който инспектира строителството на ЛОТ 4-ри от строителството на автомагистрала „Струма”, цитиран от Фокус. Министър-председателят уточни, че са инвестирани милиони в изграждане на инфраструктура в съответствие с изискванията на еколози и археолози. „Разкриваме огромни археологии – неолитни селища. Голяма част от тях вече са в музеите. Разкрити са около 25%”, посочи премиерът Борисов.

По думите му независимо, че от десетилетия се знае за тези неолитни селища, явно сега е дошло времето те да бъдат експонирани и показани на хората. „Със строителите сме говорили да намерят вариант тези красоти на 8 хиляди години да могат хората да ги видят. Вече сме в прекрасен синхрон с археолозите и зимно време работят, бързичко, защото сме обещали октомври 2015 г. да бъдат открити”, категоричен бе Борисов. Той отчете като „проспано” времето, разходвано до сега . Той посочи, че забавянето е резултат от свлачищата в региона, както и отнесените диги от водите на река Струма.

„Хубавото е, че всички Европейски фондове работят, това са заплати, това са работни места. За фирмите е важно, когато свършат един ЛОТ да има следващ обект на който да работят”, подчерта премиерът Борисов. Според него на тези обекти работят много квалифицирани майстори. Борисов каза още, че в България говорим за образованието, но това са квалифицирани майстори в един тежък занаят. Виждате какви тунели, свлачища, какви сложни и метеорологични и геофизически условия работят. По думите му сега вече, изпълнили десетки километри, българските фирми вече могат да строят по целия свят. „Това е огромен потенциал за експертите и заради това, което са строили тук те могат да строят по целият свят и да излязат и на други пазари”, коментира той.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.