БФС удари ЦСКА с присъда за 320 000 евро

Арбитаржният съд на БФС отсече - ЦСКА дължи 320 000 евро на мениждъра Генади Вучков от агенцията на Георги Градев. Сумата е за комисионни на четирима футболисти - Илияс Кириякидис, Сержиньо, Михаил Венков и Тасио. Карето дойде от „Локомотив" (Пд) през 2012 г. по желание на бившите собственици от „Титан", които подписаха скандално високата комисионна - по 80 000 евро на човек. От страна на клуба е парафирал тогавашният изпълнителен директор Венцислав Живков. ЦСКА не е купувал футболист на такава цена от години. Всички играчи тогава бяха свободни агенти, а треньорът Стойчо Младенов въобще не ги желаеше.

Договорите им обаче изглеждат перфектно изпипани и ЦСКА ще има огромни трудности в обявеното обжалване пред Спортния арбитражен съд в Лозана. И все пак „червените" обявиха готовност да се борят до последно. „Когато преди няколко седмици се обърнахме до главния прокурор на България, имахме неофициална информация, че лицето Георги Градев има пряка връзка с поне един от арбитрите, гледащи делото - пише в декларация ЦСКА. - С такива престъпни схеми клубът е доведен до фалит през лятото на 2013 година. Ще обжалваме незабавно в Лозана, след като няма спортно правосъдие у нас."

С изключение на Венков нито един от въпросното каре не се превърна в титуляр за ЦСКА. А Тасио бе по-известен с чести посещения на нощни клубове с благословията на шефовете си. По-вероятно е все пак ЦСКА да трябва да плаща сумата, макар и след доста време.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ