„Барса“ се провали след 11 поредни победи

„Барселона" показа безсилие и даде жокер в ръцете на „Реал" в битката за титлата на Испания. Каталунците паднаха у дома от „Малага" с 0:1, оставяйки златен шанс на „кралете" да се отдалечат на 4 т., ако победят в неделя вечер „Елче" навън. Сега авансът на „Реал" е 1 точка.

В 7-ата минута Дани Алвеш подари топката на Хуанми, който сам срещу вратаря не сбърка. „Барселона" се разхождаше, очевидно с мисъл за първия мач срещу „Манчестър Сити" в Шампионската лига през седмицата, а и успокоен от традицията. „Малага" е един от най-удобните съперници с 29 загуби от 32 гостувания на „Камп ноу".

Последната победа на андалусийците на тази арена бе с 2:1 през 1999 г., когато начело на „Барса" бе Луис ван Гаал.

Ударният тризъбец Лионел Меси - Луис Суарес - Неймар не функционираше, като домакините не създадоха реално чисто голово положение. А влязоха в мача със самочувствие на тим, спечелил 11 поредни двубоя във всички турнири.

Добрите новини за „Реал" не свършиха дотук. В мача на втория тим срещу „Баракалдо" при успеха с 4:0 се разписа и 16-годишният норвежец Мартин Йодегоор. Младата звезда вкара от пряк свободен удар.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят