Командирът на Донбас си подаде оставката

Депутатът от Върховната рада на Украйна Семьон Семенченко е подал рапорт да бъде уволнен от длъжността си командир на батальона на „Донбас”, съобщава lifenews.ru., като се позовава на съобщение от пресслужбата на батальона.

„На 19 февруари Семьон Семенченко е подал рапорт за освобождаването му от длъжностна командира на батальона на НГУ „Донбас”.Длъжността командир на батальон и тази на народен депутата в парламента на Украйна няма как да бъдат съвместени”, се казва в официално изявление на командира на батальона "Донбас-Украина" Вячеслав Власенко.

По думите на Власенко, лошата подготовка на новобранците и непрофесионалните заповеди на командването на батальона са станали причина са тежки загуби по време сраженията в Донбас. Това е довело до масово дезертьорство - от 800 души новобранци, едва 90 са се съгласили да останат на слежба в батальона.

Припомняме, че на 31 януари пресслужбата на батальона „Донбас” разпространи заявление, че Семьон Семенченко е участвал в бойна операция по деблокирането на батальона „Свитяз” и е бил контузен.

Тази информация потвърди съветникът на шефа Министерството на вътрешните работи на Украйна Антон Геращенко. Според него автомобилът на Семенченко е попаднал в засада под Дебалцево, а при престрелката са загинали двама бойци, които са го съпровождали.

При инцидента Семенченко е получил сътресение на мозъка и травма в гръдния кош.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят