Разпитаха Ценко Чоков за палежите в Галиче

Кметът на врачанското село Галиче Ценко Чоков дава показания в полицията в Бяла Слатина, съобщава tribali.info. Той се е явил доброволно в районното заради палежа на двата автомобила през нощта в селото. На Чоков вече са направени натривки на ръцете и се чакат резултатите от експертизата, за да се прецени дали да бъде задържан. По случая вече има образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител.

Тази нощ около 2 часа на тел. 112 е получен сигнал за горящи автомобили - „Опел Вектра“ и „Мицубиши Паджеро“, собственост на Веселин Тушинов от Галиче. Освен колите, пожарникарите гасили и стопанска постройка, която се запалила от горящите превозни средства. Пристигналите на място служители на МВР установили, че категорично става дума за умишлен палеж.

Пред полицаите собственикът на автомобилите заявил, че е видял между тях кмета на Галиче Ценко Чоков, като дори е посочил неговото име в подадената в районното жалба.

Това е вторият палеж на имущество на Веселин Тушинов в Галиче. В началото на октомври миналата година неизвестен пироман запали неговото заведение „Бара на Гунди“ и още тогава той подозираше Ценко Чоков като поръчител на атаката срещу него.

Тушинов работи в изнесения офис на НОИ в Бяла Слатина и е симпатизант на Николай Бареков. Той подозира, че именно заради залепени плакати на „България без цензура“ и своите политически пристрастия са ядовете му с кмета на селото Ценко Чоков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони