Млад мъж полетя от комплекс “Цариградски”, загина

Търговище остава шеста по прозрачност сред 265 общини у нас

Арестуваха 31-годишна жена, теглила пари от сметки на възрастна русенка

Любен Кънчев, зам.-министър на туризма: 9 милиона чужденци са посетили България Приходите от туризъм възлизат на 8 милиарда лева

Томислав Дончев: Днес, в рамките на едно поколение, се случват повече иновации и промени, отколкото в цялата предишна история на човечеството

Британка заплати 930 паунда за един банан

Островът край Бургас откри сезона Валят заявки за пиратски партита и сватби

Министър Караниколов: Бизнес климатът в страната се подобрява

Две птици нанду са новите обитатели на зоопарка в Павликени

Започват ремонти на улици в Сливен и селата за 2 млн. лева

167 млн. лв. влязоха в бюджета на София за 3 месеца

Банско с тематична изложба „Банско в Европа”

Освободиха от длъжност Капитолиадския митрополит Исихий заради скандални клипове с трансексуален (ВИДЕО)

4 са вариантите за наказание на “Левски”

Българин осъден за изнасилване на жена на новогодишно парти в Шотландия, скоро след като родила Той твърди, че сексът е бил по нейна инициатива и по взаимно съгласие

Армията е изхарчила 11 млн. лв. за храна

Близо 11 млн. лева са били дадени на военните към заплатите за храни през 2014 година. Това става ясно от отчета за изпълнението на бюджета на военното министерство за миналата година. Всеки месец военните получават по 60 лева допълнително към заплатата за храна. Единствено тези, които са на наряд, получават топла храна по време на дежурството.

Над 50 млн. лева повече от предвиденото е изхарчило ведомството през миналата година. По закон бюджетът е бил 1,045 млрд. лв., а са били изразходвани 1,106 млрд. лв. В отчета е посочено, че 72% от парите са отишли за заплати и издръжка на персонала.
Като мотив за по-големия размер на разходите спрямо утвърдения бюджет на МО е посочено, че е трябвало да бъдат преведени на НЗОК 13,8 млн. лв. за извършени лечебни дейности от ВМА по различни клинични пътеки.

За охрана на армейските обекти са били дадени близо 14 млн. лв. Армията от години има ненужни терени и сгради, чиято охрана е поверена на пенсионирани военни и полицаи. Независимо от парите за охрана тези обекти се рушат и разграбват. Ръководството на армията няма ясна позиция по тяхното бъдеще. За вода, горива и енергия армията е изхарчила близо 66 млн. лв., а за данъци и такси – 13,6 млн. лв. Членският ни внос в НАТО възлиза на 15, 085 млн. лв.

Прави впечатление, че изразходваните средства за участието на армията ни в различните задгранични мисии е отчетено на близо 35 млн. лв. Предни години тази сума беше с три-черити милиона по-малка, при положение че издържахме повече армия зад граница. За сравнение през миналата година останахме само със 110 военни в Афганистан, а предни години техният брой достигаше над 600 души. Мисиите ни в Косово, Босна и Херцеговина, Еритрея и Турция са с по няколко души и тяхната издръжка не е висока.

АКЦЕНТ Близо 38 млн. лв. са собствените приходи на Министерството на отбраната. Военният университет е привлякъл 7, 5 млн. лв. от обучение на цивилни студенти и държавни субсидии. 

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.