Ето невероятната история на малкото момиченце от филма "Топло", днес френски журналист

Момиченцето, което партнира на Константин Коцев в „Топло”, докато той произнася легендарната реплика „Момиченце, върни си ми зъбките”, днес е известна журналистка от Франция.

Десислава Минчева – Раул предава за bTV от Париж по време на трагедията „Шарли ебдо”. Преди да се посвети на журналистиката, Деси работи с жертви на тероризъм. В предаването „120 минути” тя разказа, че попада в киното случайно. Родителите й живеят срещу известен режисьор, който я взима за филма си, когато е едва на 3 годинки.

„Между три и седемгодишна възраст попадах от филм във филм – „Фаталната запетая”, „Записки по българските възстания”, „Топло”... В „Топло” вече бях на шест и половина. Не ходех на училище и останах неграмотна доста дълго време. Бях момиченцето от филма и по милост минавах между капките поне до трети, четвърти клас”, спомня си Десислава.

Тя показа в предаването и легендарната шапка, с която е заснела една от най-известните сцени във филма.

По ирония това, което се случва в „Топло”, преживява и семейството й: „Това е историята и на нашата кооперация. Живеем на 100 метра от „Александър Невски”. Единствената разлика е, че мъжете от кооперацията ни не са ходели да заместват майсторите в затвора.”

Деси завършва актьорско майсторство с идеята да започне да пише за театър и изкуство, но в крайна сметка заминава за Франция и там започва да работи с жертви на тероризма. Тя преживява и своята лична трагедия:

„В началото на ноември 2013 в северната част на Мали екзекутираха двама френски журналисти. Единият от тях беше един от най-близките приятели на семейството ми. Убиха го с 18 куршума в гърба”, спомня си Десислава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини