Насрочват нов конкурс за шеф на митница "Гюешево"

Нито един от явилите се кандидати за шеф на митница "Гюешево" не е покрил минимума от изискванията за заемане на този пост. Затова предстои организирането на нов конкурс за вакантния началнически стол, обявиха вчера от пресцентъра на Агенция "Митници".

За мястото са били допуснати трима кандидати - досегашният временно изпълняващ длъжността Милен Манолов, бивш съпруг на червената депутатка Мая Манолова, който работи в системата близо 30 години, и по-малко известните Николай Страшимиров и Любомир Димитров, които са "външни", не са от региона.

"Вярно е - никой не спечели конкурса. Защо - не зная. Питайте в митница "Югозападна", отказа да коментира ситуацията Милен Манолов днес.

Предишният митнически началник на “Гюешево” Николай Любиков вече е инспектор на ГКПП-Олтоманци на сръбската граница, казаха информирани.

През последните две години на Гюешево станали доста събития, заради които началническият пост там стана доста проветрив. Трима митничари бяха уволнени за т.н. "чесънова афера" за внос на лук от Македония. Четирима пък бяха задържани при акция на антимафиотите след подаден сигнал, че са рекетирали шофьори на ТИР, като мизата стигала до 400 лева за камион. По случая се води дело в Кюстендилския окръжен съд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони