Ръководството на СИДП награди най-добрите си горски-стрелци

Уран и Нептун са били донесени в Слънчевата система от друга галактика

Автоматик с 8 предавки за семейния комфорт Моделите C4 Spacetourer и Grand C4 Spacetourer първи получават новата трансмисия

Оставиха в ареста девет от задържаните служители на ДАИ – Благоевград

Няма предпоставки за екстрадирането на Желяз Андреев, заяви Сотир Цацаров

Адвокатът на шофьорката от магистрала “‘Тракия”: Предприела е изпреварване, след което споменът й е неясен

Какво да правим с дете, което се буди в 4 ч през нощта

Сърбия трябва да присъства на срещата в София, заяви Вучич

Рибари в Силистра се оплакват от тормоз на румънски граничари

УНИЦЕФ: Едно от всяко седмо дете в света не е ваксинирано

Репортери без граници: Омразата към журналистите, която се засилва в Европа и САЩ, е заплаха за демокрациите България е на 111 място по свобода на печата в света

Евростат: Всеки трети българин живее в сериозен риск от бедност

Тръмп нарече Ким Чен-ун „много отворен“ и „много почтен“ човек

Най-малко 10 загинали при пожар в нелегален нефтен кладенец в Индонезия

Мач на кило кръв и метър кожа

Бракониери давят корморани

Корморани стават жертва на бракониерски мрежи в яз. “Сопот”. Птиците гинат, когато гмуркайки се за риба, попадат в капана на незаконните такъми и се давят. Поредните мъртви хвъркати риболовци са били извадени в неделя. Заедно с тях на брега са били изтеглени и над 700 м бракониерски мрежи и 138,5 кг риба, от която 7 кг шаран и 30 кг бяла риба са пуснати живи обратно във водата. Останалите 101,5 кг каракуда, платика и бяла риба са дарени на Троянския манастир и Ловчанската митрополия. 27 кг уклей, уловен отделно, пък е предоставен безвъзмездно на зоопарка в Ловеч за храна на водоплаващите му питомци, сред които има розови пеликани, лебеди и щъркели, съобщи шефът на ИАРА-Ловеч д-р Йордан Найденов.

Според него, в момента охраната и контрола над най-големия в региона държавен язовир е засилена заради бракониерските набези. Само за февруари от “Сопот” са извадени 2450 м бракониерски мрежи на стойност над 3000 лв. Борбата срещу престъпния риболов би била много по-успешна, ако парламентът реши извършителите да носят наказателна отговорност по чл. 238 от НК.

Днес под забрана за риболов се намирала само щуката. През март обаче влизала поетапно в действие и забраната за улов на пролетно-лятно размножаващите се топлолюбиви риби.

Екип на ИАРА-Ловеч откри поредния удавен корморан в яз. “Сопот” в неделя.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.