Гърция представя списъка с реформи на кредиторите си днес

Списъкът с реформи, който трябва да представи в понеделник гръцкото правителство, ще позволи на Атина да получи приходи над 7 милиарда евро, включително от борбата срещу трафика и чрез облагане на големите състояния, пише в понеделник германският вестник "Билд" (Bild).

Според всекидневника голям тираж, който съобщава, че черпи информация от източници, близки до гръцкото правителство, планът, който трябва да представи правителството на Алексис Ципрас на кредиторите (ЕС, ЕЦБ и МВФ) има за цел да се бори срещу трафика на горива и цигари, което ще позволи на гръцката държава да събере съответно 1,5 милиарда и 800 милиона евро.

Изпълнителната власт, поета от радикалната левица, планира да събере 2,5 милиарда евро от облагане на гръцките богаташи и олигарси, и още 2,5 милиарда чрез събиране на данъчни задължения на физически лица и фирми, пише още "Билд".

Като цяло, според данни на германския ежедневник, Атина ще събере по тези начини около 7,3 милиарда приходи.

След трудни преговори в Брюксел, правителството на Алексис Ципрас накрая съгласува с кредиторите удължаване на финансовата помощ за Гърция до края на юни.

Атина трябва да представи до понеделник вечерта списък с реформи, за да бъде подкрепен компромисът от нейните партньори. Гръцкото правителство се надява да бъде убедително с посочването на числа за борба срещу укриването на данъци и корупцията.

Парламентите на няколко страни, сред които и Германия, трябва след това да одобрят, но преди 28 февруари, разширяването на плана за помощ за Гърция, който правителството на Ципрас се надява да бъде последният.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят