Приеха в болница журналиста Димитри Иванов

Министър Аврамова: 60 млн. лв. са необходими за ремонт на АМ „Тракия“ в участъка Чирпан – Стара Загора

Гръцките фермери отново по пътищата, в понеделник започват мобилизации

Президентът прати бюджета в Конституционния съд Според Радев непостъпването на средства от концесията на летище София във Сребърния фонд е неприемливо

Жертвите на атентата в Страсбург вече са четири

Швеция подобри офертата си, предлага ни 10 изтребителя „Грипен“ на цената на 8

Мария Габриел: Телефонните обаждания и сърфирането в интернет са се увеличили след премахването на таксите за роуминг

Гръцката полиция задържа наркостока за над 100 млн. евро

Началникът на КАТ в Казанлък се е самоубил

Самолет C-27J „Spartan“ транспортира медицински екип за донорска ситуация

Министър Маринов: Длъжници сме на децата като институции и като родители

Прекъсвания на тока сринаха системата на КАТ Проблемът е отстранен

От Болница „Лозенец“ благодариха на премиера за решението му да запази статута на лечебното заведение Ще продължат да подкрепят идеята за изграждането на нова Национална детска многопрофилна болница

Президентът Радев изпрати съболезнователно писмо до Ердоган по повод влаковата катастрофа в Турция

Радев заминава на двудневно посещение в Йордания И съпругата му ще бъде с него

Мехмед Дикме: Министри и висши служители са измислили схемата за източване на пари с тютюн

„Още преди две години съм алармирал ДАНС за схемата за получаване на субсидии за тютюн, без да го отглеждаш”, каза пред Нова телевизия Мехмед Дикме, бивш министър на земеделието. По думите му тази схема е направена на ниво министър, изпълнителен директор на фонд „Тютюн”, когато е съществувал през 2007 – 2008 година.

Той съобщи, че разследването на репортерът на Нова Марин Николов показва дребните играчи, които източват дребни суми. „Годишно се източват над 40 милиона лева от държавния бюджет”, каза Дикме и допълни, че това не са европейски пари, а такива, които се заделят от държавния бюджет.

Бившият министър на земеделието допълни, че до този момент не се е срещал с премиера Бойко Борисов, за да му разкаже за тази схема, не знае дали и ДАНС са предприели мерки за разплитане на тази схема.

На въпрос има ли действащи политици или народни представители, чиито близки получават нерегламентирано държавни субсидии Дикме отговори, че призовава да се провери дали има такива хора в районите на Хасково, Свиленград, Крумовград.

„Да се направи проверка на хората, които получават субсидия над 20 000 лева. Там ще излязат големите играчи”, каза той и допълни, че има хора, които взимат стотици хиляди левове, без да гледат тютюн.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.