Тираджия удари жена на ГКПП-Кулата и избяга

Маскирани отмъкнаха оборота на газостанция в Перник

Баща отвлече 3-месечния си син в Лом

Проучване: Хората подсъзнателно изпитват омраза към други, които не желаят да имат деца

Жена даде 4400 лева на телефонни измамници за ваксина за дъщеря си

11 бойци са убити при израелските въздушни удари в Сирия

34-годишен хасковлия без книжка блъсна дете на пешеходна пътека

Рискът за рецесия в еврозоната и САЩ се увеличава Няколко признака за предстоящия глобален спад

Rolls-Royce с рекордни продажби Британската компания изпрати най-успешната си година

Проф. Гетов: Внедряването на системата за верификация на лекарства няма да доведе до фалит на аптеки у нас

Проф. Кантарджиев: Всяка година смъртните случаи у нас са над 10 000 след бактериални усложнения от грипа

Германия ограничава до 130 км/ч скоростта по магистралите си от 2023 г.

Облачно време днес

Шофьор на автобус издъхна зад волана, блъскайки се в две коли в Бургас

Цветанов: Не смятам да имаме по-малко от 6 евродепутати и съм убеден, че могат да бъдат и 7

Красимир Райдовски: Властови център беше по едно време фондация Демокрация

Дали Университетът по библиотекознание и информационни технологии с ректор проф. Стоян Денчев е наистина таен властови център обсъдиха в сутрешния блок на bTV бившият разузнавач Красимир Райдовски и политологът Антон Тодоров. Въпреки че не постигнаха съгласие точно по този въпрос, те бяха на едно мнение – че всяка власт се опитва да овладее специалните служби.

Красимир Райдовски коментира работата на шефовете на ДАНС Константин Казаков и Владимир Писанчев и бившия министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев в университета. „След като са излезли от системата, тези хора трябва да работят нещо. Да ги обесим ли?“, попита той. Според него, фактът, че Стоян Денчев е ректор, означава, че той не би допуснал нередности в университета.

„Това е стара опозиционна тактика – като няма за какво да се хванем, дайте да оплюем специалните служби“, смята Райдовски. Той смята, че всяка нова власт създава свои неофициални властови центрове. „Властови център беше по едно време фондация „Демокрация“.

Бившият разузнавач остро се противопостави на практиката сътрудници на службите да бъдат разкривани. „Сега какво следва – да осветлим чуждестранните ни сътрудници ли? Ами така никой няма да иска да работи за нашите служби. Докато има идиоти, които мислят на база идеология в националната сигурност, ще бъде така“, заяви Райдовски.

Политологът Антон Тодоров пък върна лентата към 1992 година, когато проф. Денчев се запознал с Илия Павлов. Тогава той бил на служба в правителството на Филип Димитров. Именно премиерът накарал Денчев да се запознае със собственика на „Мултигруп“. „Кажи, сине майчин, каква е била тая връзка която си направил на Стоян Денчев с Илия Павлов“, обърна се Тодоров към Димитров.

Политологът отправи и остри упреци към ген. Атанас Атанасов, който беше сред първите, нарекли университета на Денчев „втори властови център“ и направили връзка между него, ДПС и тайните служби. Той припомни, че първото повишение на Цветлин Йовчев през далечната 1993 година е подписано именно от Атанасов.

Освен това Тодоров попита защо през 1997 година, когато СДС имаше мнозинство, а в обществото 80% подкрепяха декомунизацията, правителството на Иван Костов е назначило цял куп дипломати със зависимости и чиновници с връзки със службите.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.