Земетресение с магнитуд 4,9 по Рихтер разлюля Гърция

На 21 април 2018 да почерпят

Химическите инспектори на ООН все още не са посетили Дума

Гергана Орлова след инцидента с ранената полицайка: Върнах се в миналото незабавно. Бях изненадана и разочарована През 2003 г. жената преживява същия ужас

И в България се открива Институт за изучаване на Холокоста

Италиански съд наложи тежки присъди на мафиоти и бивши държавни служители

Вдигат паметник на кан Тервел около НДК Грандиозни чествания за 1300г. от победата над арабите при Константинопол

Азербайджанска красавица фенка на 100 Кила Певицата беше на двудневно посещение в България, за да представи песента си „X My Heart“

САЩ определи Русия и Китай като „дестабилизиращи сили“

Турската Централна банка е изнесла златния си резерв от Федералния резерв на САЩ

Антитерористично учение се състоя на полигона „Ново село“

Три нарушения – пак на изпит за книжка МВР организира курсове и прави регистър на джигитите

Парите за пенсия носят доход до 6,1% Инфлацията изяжда спестяванията за старини

Вижте акцентите от броя на “Труд” в събота, 21 април 2018

Министър Ангелкова пред WTTC: В последните две години туризмът в България отчита ръст от над 25% Във всеки проект за развитие на туризма участват местните хора, общините и бранша

Бившият на Мая Манолова се провали на изпита за шеф на митницата в Гюешево

Пунктът на Гюешево на българо-македонската граница остава без митнически началник, след като и тримата допуснати кандидати не успяха да прескочат летвата на практическия изпит, което е първият етап от конкурса. На него се явиха бившият съпруг на депутатката Мая Манолова – Милен Манолов, Николай Страшимиров и Любомир Димитров, съобщава „Вяра”.
„Конкурсът е приключил без избран победител, тъй като нито един от участниците не е покрил минимума на изискванията на практическия изпит“, обявиха от пресцентъра на Агенция „Митници“.

Любопитна подробност е, че от класацията отпаднаха по-рано двама мераклии. Това бе Йордан Лазаров, който бе ликвидатор на водното дружество ВиК в Кюстендил. Той подаде оставка преди една година, а на негово място от Министерството на регионалното развитие и благоустройство назначиха общинския съветник Милчо Христов (БСП). Дружеството в скоро време ще бъде обявено с решение на Окръжния съд в несъстоятелност.

Вторият кандидат, който пропусна явяването си на практическия изпит, бе Татяна Георгиева Давидкова – Стойнева. Председателят на конкурсната комисия от Агенция „Митници” Георги Александров посочва, че представените документи от двамата кандидати не удостоверяват изпълнението на минималните и специфични изисквания за професионален опит: 5 години и/или II младши ранг.

Във въпросника на практическия изпит са били засегнати теми от Регламент създаване на Митнически кодекс на общността, Закона за митниците и правилника за неговото прилагане, Закона за административните нарушения и наказания, Наказателния кодекс, Наказателно-процесуалния кодекс, Валутния закон, Закона за акцизите и данъчните складове и правилника за прилагането му, Закона за марките и географските означения, Закона за пътищата, както и Закона за управление на отпадъците.

Основната месечна заплата за длъжността началник митнически пункт Гюешево към Митница Югозападна, определена със заповед на директора Ваньо Танов, е между 1300 и 1600 лева.

Припомняме, че до провеждането на конкурс се стигна след множество разкрити злоупотреби на Гюешево. Срещу тримата митничари делото за пасивен подкуп продължава на ниво Окръжен съд – Кюстендил. Обвиненията срещу тримата митнически инспектори Михаил Мартинов, Красимир Петров и Даниел Давидков са за това, че при всяко преминаване през ГКПП-Гюешево шофьорът Михаил Михайлов, водач на товарен автомобил, бил рекетиран от обвиняемите да плаща „такса”. Всяко преминаване струвало на фирмите, за които карал товар Михайлов, от 100 до 400 лв. в зависимост от количеството на стоката в автомобила.

След като бяха задържани, тримата обжалваха мерките си за неотклонение „задържане под стража” и бяха освободени под парична гаранция от по 8 хиляди лева.

В момента за мястото предстои обявяването на нов конкурс. Милен Манолов зае поста като временно изпълняващ длъжността, поет от колежката му Теменужка Джонева през октомври 2013 година. Самата тя се отказа от мястото.

Бившият съпруг на Манолова е в системата на митниците от 1990 година. Във връзка с организацията на работата на Митнически пункт Гюешево и с оглед на това, че длъжността началник на пункта бе вакантна, временният шеф на Митница Югозападна съгласно предоставените му в Устройствения правилник правомощия е издал вътрешна заповед, с която възлага организационните и контролни функции по отношение дейността на пункта на старши инспектор Милен Манолов.

Между другото това е втори провален конкурс за митнически шеф на Гюешево. Крах претърпя и препитването през август миналата година. Тогава обаче Манолов се отказа от надпреварата.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.