Финансовият министър към работодателите: Какво отношение има дългът към доходите?

"Ще приема да включим като допълнителна точка обсъждането на заема, за да не си помислите, че не искам да ви кажа за какво става въпрос. Но е неприемливо точката да бъде включена, без да е минала през съответните комисии".

С тези думи финансовият министър Владислав Горанов се обърна към социалните партньори по време на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество, съобщи БГНЕС.

"Какво отношение към доходите и жизненото равнище има външният дълг по отношение на Кодекса на труда и подзаконовите актове", попита Горанов и допълни, че на заседанието на социалните партньори, не може да се разглежда, "каквото им хрумне".

В началото на заседанието председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев предложи две допълнителни точки в дневния ред - избор на нов зам.-председател на НСТС от квотата на работодателите, както и разискване на външния дълг, който Велев определи като "договор за дилърство с държавни облигации на стойност 8 млрд. евро".

"Смятаме, че този въпрос е свързан с доходите и жизнено равнище. Затова представлява голям обществен интерес", аргументира се Велев. "Работодателите сме представители на активното население, което създава БВП и ще плаща заема", каза още той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини