24.5% от българите биха гласували за ГЕРБ днес 20.5% ще подкрепят БСП

Десети годишни награди на “Правен свят” и Международен правен център (ILAC)

Работник загина, след като бе затиснат от дърво

Откраднаха линейка в Пловдив

Издирват крадци на кабел на БТК

Задържаха апаши задигнали метални части от предприятие в Горна Оряховица

Пламен Георгиев: Предали сме информация и за други лица, изнудвани по случая „Младост“

Парламентът попълни състава на Антикорупционния орган

Висок волтаж за пистови гонки Seat показа първия си изцяло електрифициран модел

БСП поиска извинение от председателя на НС “заради спекулации” Извинявам се, но не може да ме обвинят в некомпетентност, заяви Караянчева

Обявяваме доходите си от студентски бригади

Нов трус от 3,9 по Рихтер в Румъния

Катастрофа затвори пътя София – Варна край Ловеч

Желяз Андреев: Настроени сме позитивно, но се готвим и за най-лошите варианти

Какво говорят по секс телефона за алкохолици

Одобриха 15-минутен тест за ебола

Световната здравна организация (СЗО) одобри първия бърз тест за ебола, който може да помогне при спирането на епидемията в Западна Африка, която вече уби около 10 000 души.

Тестът, разработен от американската компания “Corgenix Medical Corp” не е толкова точен като стандартните тестове, но е много лесно да се направи, не е необходимо електричество и резултатите излизат за 15 минути, заяви говорителят на СЗО, Тарик Яшаревич.

“Става дума за първия бърз тест. Той определено представлява повратна точка”, обясни той и допълни, че организацията “Лекари без граници” вече е проявила интерес.

Стандартните лабораторни тестове отнемат между 12 и 24 часа, докато този на американската компания “Corgenix Medical Corp” може бързо да открие пациентите, които трябва да бъдат изолирани. Тестът от капка кръв може точно да идентифицира около 92% от заразените пациенти.

“Не става дума за съвършен тест, но това е бърз и наистина не е лош тест”, заяви Робин Муран, представителка на отдела на СЗО за основни лекарства и медицински продукти.

Имайки предвид, че има вероятност за грешка, ако тестът даде позитивен резултат, трябва да се проведат и стандартните лабораторни тестове.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.