Пиян шофьор се потроши в катастрофа

Общинари питат КЗП за „изгорелите“ с билети за SMOKIE в Бургас

Търсят съдебни заседатели в Търговище Кандидатите подават документи от 1 до 15 юни в Общината

Godsmack с концерт в София на 27 ноември

Катастрофа за половин милион – Порше и Ферари се удариха (СНИМКИ)

9 агнета за курбан на празника на манастира и курорта “Св.Св.Константин и Елена” Честват 110 години от създаването на най-стария черноморски туристически център

На 33 места ще изкупуват череши в Сливен

Столетен войник получи почетен знак на Министерството на отбраната

Румен Радев седна на кафе в Москва (СНИМКИ)

Последният екшън герой Култовият офроудър изкушава ценителите с големи възможности и по-ниски цени

Фандъкова за чистотата на водата: Това, което прави БСП, е недопустимо

81-годишен шофьор загубил контрол над колата си и се ударил в дърво

За ден хванаха двама младежи без книжка, единият – с нерегистриран мотопед

Общественият посредник на Благоевград с приемен ден

Откриха удавено 3-годишно дете в пречиствателна станция за отпадни води

Биг Брадър в света на ембрионите: уникалните ембриоскопи на „Надежда“ увеличават шансовете за успех при ин витро

Как се случва чудото на новия живот и възможно ли е да надникнем в тайната на първите му стъпки? Как да разберем на кой ембрион да заложим цялата си надежда за успех? Как това ще помогне на хората с репродуктивни неуспехи?

Отдавна специалистите търсят начин да узнаят повече за ембрионите, за да решат кой от тях е с най-висок потенциал. Макар успехът на ин витро процедурата да зависи от множество неизвестни, един от най-важните фактори е именно качеството и селекцията на ембрионите. Това е и една от най-отговорните задачи на ембриолога. Но как да избере Единствения, ако „познава“ ембрионите само от няколко снимки и кратки телеграми: „Оплодих се“, „Вече се деля“, „Осем клетки“, „Ранен бластоцист“?

Днес една революционна технология проследява ембрионалното развитие в непознати досега детайл и дълбочина. Кратките телеграми вече са подробни писма, а вместо снимки гледаме филм. Това е ембриоскопът – първата и най-прецизна подобна апаратура, станал нарицателно за метода time-lapse наблюдение на ембриони в реално време.

Ембриоскопът решава всички досегашни проблеми на ембриолога: той е уникален инкубатор с вграден микроскоп и микрокамера, допълнени от мощен софтуер за анализ на данните. Вместо по веднъж дневно, днес ембрионът се заснема 24 часа, през интервал от 10 минути, в седем равнини и различна фокусна дълбочина – без да бъде ваден от защитената среда на инкубатора, която се доближава до условията в организма на жената.

Ембриоскопът не само деликатно наблюдава ембрионите в реално време, но и предоставя подробни данни за отделните етапи на тяхното развитие. Чрез прецизен математически модел, софтуерът осигурява надеждна информация кой от ембрионите има най-висок имплантационен потенциал (още на трети ден от оплождането). Данните за всяка пациентка се запазват и могат да бъдат използвани за детайлни проучвания.

Култивирането в ембриоскоп се препоръчва при случаи на няколко неуспешни ин витро процедури, при данни за „лоши“ ембриони в предходни опити, при твърде малко яйцеклетки или получени повече от 6 добри ембриони, за целите на предимплантационната диагностика.

Болница „Надежда“ първа и единствена у нас въвежда най-съвременната time-lаpse система в света. Със своите три ембриоскопа тя е водеща в Източна Европа, референтен център за региона.

http://www.nadezhda.bg

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.