Атака отказа консултации с Росен Плевнелиев

"Атака" няма да участва в консултациите с президента Росен Плевнелиев, защото не виждаме никакъв смисъл в това", обясни лидерът на партията Волен Сидеров.

"Не виждам логика президентът, който е представителна фигура, да консултира нещо с парламентарните партии. В темите за консултациите президентът предлага референдум, реформи, международна и регионална сигурност, отбрана и въоръжени сили, криза и природни бедствия", каза Сидеров и допълни, че консултациите са "силикон за въпроси и отговори".

"Политиката обаче не е игра и Плевнелиев трябва да го разбере най-после. Освен че имаме диаметрално противоположни виждания за политиката, за нас той е изключително опасен за България на поста президент", каза още лидерът на "Атака".

Той обвини президента в това, че се е среща с шефа на EVN тайно, в интервю за BBC пък е заявил, че е от ГЕРБ, което било нарушение на Конституцията и не си е дал имунитета, за да го разследват, пише БГНЕС.

Лидерът на "Атака" изтъкна, че за партията му е неприемливо да се среща с човек, който работи за повече НАТО у нас. Сидеров настоява да има предсрочни президентски избори, за да можело "в президентското кресло да се настани човек, който разсъждава държавнически и стратегически, а не е кукла на конци на американското посолство".

Той допълни, че не би подкрепил референдум за 50 на 50 смесена избирателна система с по-висок праг на преференцията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини