Китай строи фалшив град в затвор

Ръководството на затвор в Пекин ще изгради фалшив град между строго охраняваните стени. Това се прави в опит дългогодишните затворници да се въведат в развитието на технологиите и начина на живот извън решетките. Благодарение на това обитателите на изправителното заведение, които са там повече от 20 г., ще видят за първи път съвременен супермаркет, кредитна карта, интернет кафене, спирки на градски транспорт и дори бутафорна метростанция, пише "Новинар".

В затворническия град затворниците ще се учат да боравят с банкови карти, да използват мобилни телефони и съвременен градски транспорт. В интернет кафенето ще имат достъп до компютър, тъй като много от тях дори не са виждали подобна машина. Всичко това ще става с дейното участие на надзирателите, които ще влизат в ролята на обслужващ персонал, на банкови служители във фалшив банков клон или пък на касиери в супермаркета.

Затворниците ще могат да влязат в града три месеца преди да бъдат освободени, за да преминат реинтеграция, за да могат по-лесно да се приспособят към живота навън и да се интегрират в обществото. Идеята се родила, след като освободен след дългогодишна присъда затворник се самоубил. Оказало се, че случващото се в обществото и в технологиите му е напълно непонятно, поради което не може да си намери работа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл