Фандъкова: Над 2 800 сгради в София могат да се включат в програмата за саниране

Над 2 800 сгради в столицата могат да се включат в Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова по време на разяснителна среща относно програмата в НДК, предаде Фокус.

На нея присъстват кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, областният управител на София Веселин Пенев, граждани, домоуправители и областни кметове.

„Това е първата среща в такъв формат с личното участие на министър Лиляна Павлова. В град София има най-много панелни блокове и затова гражданите имат такъв голям интерес. Заложихме на експертност, на научния потенциал на София. В София има над 2 800 сгради, които има възможност да се включат в тази програма, защото отговарят на необходимите изисквания. Заложихме на диалога за осъществяването на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Към момента са сформирани 110 сгружения на граждани, 18 подадени заявления в районите Изгрев, Витоша, Слатина, Подуене, Искър, Кремиковци и Люлин. Има вече обявени процедури. Създадохме координационен екип начело с архитект Влади Калинов. Създадохме организация за децентрализиране на процеса'', заяви Фандъкова.

„Всички браншови организации трябва да гарантират работата на малките и големи фирми. Целта е на всеки един етап да има консултация с експертите'', допълни още кметът на Столична община.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес