“Женени от пръв поглед” - най-новото предизвикателство в ефира на Нова телевизия

“За последните 5 години форматът “Женени от пръв поглед” е първата истински нова концепция за предаване на световния телевизионен пазар. Идва от Дания, която е известна със своите новаторски експерименти в телевизията и за много кратко време стана хит в САЩ, Германия и други държави, съобщават от "Нова телевизия".

"Щастлив съм, че за пореден път Нова е телевизията, която въвежда в България най-модерното и различно предаване, което ще преобърне много от традиционните представи на зрителите за това, което ще гледат по телевизията.” – каза програмният директор на Нова Антоний Мангов на пресконференцията, проведена днес в обредния дом в Красно село. На нея продуцента на формата Витомир Саръиванов от Old School, специалистите по matchmaking и семейния терапевт на трите двойки разкриха същността на уникалния социален експеримент, който предстои да стартира.

Предаването проследява семейния живот на три двойки, които са събрани от екип от експерти, на принципа на професионалния matchmaking. Участниците никога не са се виждали, нямат представа какъв е избрания за тях партньор, не знаят дори името му до деня на тяхната сватба. Двойките не се състезават, не получават никаква награда, нито хонорари за участието си, единствената цел на всички е те действително да открият любовта и да останат заедно след края на експеримента.

Участниците са обикновени мъже и жени с напрегнато ежедневие, които, по една или друга причина, не са успели да открият перфектния партньор. Готови са да поверят съдбата си в ръцете на специалистите, които да намерят идеалния кандидат за всеки от тях сред стотици претенденти, изцяло на базата строгите критерии на професионалния matchmaking. Психолог, сексолог, двама matchmaking специалисти и духовен съветник са заложили на карта своя професионализъм, защото ако двойките се впускат в предизвикателството на живота си, то за специалистите предизвикателството е не по-малко и означава огромна професионална и лична отговорност. Затова самият формат предполага екипът на предаването да продължи да помага на двойките и след приключване на предаването.

„Женени от пръв поглед” няма нищо общо с известните досега формати. Предаването е близък до научното телевизионен експеримент, чийто характеристики най-много се покриват с документален сериал. Двойките сключват официален, действащ пред закона брак, а техните взаимоотношения следват естествения си ход. Приказката започва със сватба, продължава със сватбено пътешествие, след което идва ежедневието - двойките се събират под един покрив и започват да разкриват и най-дребните детайли от навици, характери и продпочитания. В продължение на 5 седмици се запознават с роднините и приятелите си, а всяко ново предизвикателство, което живота им поднася, ги приближава все повече до отговора на въпроса „ще останат ли заедно”.

“Женени от пръв поглед” ще се излъчва седмично, като всеки епизод проследява паралелно развититето на връзките и на трите двойки. Развръзката на социалния експеримент е в последния епизод, когато младоженците трябва или да вземат ясно решение - дали ще останат заедно като семейство, или ще се разделят.

“Женени от пръв поглед” тръгва в ефира на Нова на 17 март от 21:00.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини