Утре ще е слънчево с температури до 13°

През следващото денонощие ще преобладава облачно време. Слаби превалявания от дъжд ще има главно в южните и източни райони. Ще е почти тихо, в Източна България със слаб южен вятър. До обяд на много места в равнините и низините ще има мъгла или ниска слоеста облачност. Минималните температури ще са от 1° до 6°, максималните температури ще са между 8° до 13°. Такава е прогнозата за времето от Националния институт по хидрология и метеорология към БАН, съобщи Фокус.

Над Черноморието ще бъде облачно със слаби превалявания или ръмежи, главно в часовете до обяд. Ще духа слаб вятър от южната четвърт. Максималните температури ще са от 8° по северното, до 12° по южното крайбрежие. Температурата на морската вода е 4-5°. Вълнението на морето е 1-2 бала.

Над планините ще бъде облачно, по билата - мъгливо и главно в масивите от Южна България ще превалява дъжд, над 1800-2000 метра – слаб сняг. Вятърът ще отслабне, ще е до умерен от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 1°.

В сряда времето ще се задържи предимно облачно. Временни разкъсвания на облачността ще има главно над Североизточна България. Ще продължи да превалява дъжд, на повече места в южната половина от страната. Вятърът ще е слаб, в източните райони умерен от юг-югоизток. В четвъртък валежите ще спрат, а облачността ще намалее, над по-голямата част от страната и до слънчево време. Температурите ще се повишат и максималните ще са предимно между 10° и 15°. В петък вятърът ще се ориентира от изток. Облачността отново ще се увеличи и ще завали дъжд. Дневните температури ще са с 2-3 градуса по-ниски.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето