Валентин Илиев на операция днес

Капитанът на ЦСКА Валентин Илиев ще бъде опериран днес. Интервенцията не е тежка, но трябва да му бъде направено спешно почистване от частици в коляното. Възможно е проблемът да е провокиран от износване на хрущяла. По принцип лекарите отказват да дават диагноза колко дълго продължава възстановяването при подобна операция. Минималният срок е 2-3 седмици, но може и да се проточи и повече от месец.

Илиев не е играл футбол от октомври, когато получи контузия в глезена. От мачовете до края на сезона ще зависи дали ЦСКА ще предложи нов договор на ветерана. Илиев е сред големите любимци на феновете и титуляр при Стойчо Младенов, когато е здрав. В последната година и половина обаче сърцатият защитник по-често бе в лазарета, отколкото на мачовете.

Специален кът, посветен само на Стойчо Младенов, ще бъде открит в музея на ЦСКА в сряда. Церемонията ще бъде минути, след като той получи наградата си за треньор №1 на декември, а неговият тим ще бъде обявен за най-добър през месеца. Кътът на Младенов ще се нареди до тези на Христо Стоичков, Димитър Пенев и покойният Иван Колев. Заради изявите си като футболист и после като треньор Екзекутора на „Ливърпул" се нареди до най-големите в цялата история на клуба.

Посещението в музея ще е и шанс за новите футболисти в ЦСКА за първи път да се докоснат до историята. През зимата „червените" привлякоха четирима легионери, които пристигнаха направо на лагера в Анталия. ЦСКА открива сезона в неделя от 15,30 ч срещу „Локо" (Сф) в „Надежда".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ