В „Булсатком“ имали оферта от 2 месеца за „Диема Спорт“

Операторът „Булсатком" има офертата за платения футболен канал „Диема Спорт" отпреди повече от два месеца, твърди големият шеф на Нова Броудкастинг груп Дидие Щосел.

„Топката е в тяхното поле - каза той. - „Булсатком" най-добре знае какво искат клиентите на компанията, а ние само създаваме съдържанието. С тях сме партньори от 15 години, а преди десет те първи пуснаха канала "Диема Екстра"."

Снощи от „Булсатком" казаха единство: „Преговорите продължават." Не дадоха никаква яснота дали има шанс да завършат до петък, когато са първите пролетни мачове от „А" група.

Дидие Щосел добави още, че „Диема Спорт" няма да върви само в HD качество. „Каналът ще е наличен и за всички, които не разполагат с необходимото оборудване и ще се предава също в SD формат - продължи директорът. - Но предполагам, че всички ще се съгласят, че футболът в HD формат е несравним. Феновете го оценяват."

Именно липсата на HD приемници в кабелните оператори спря десетки потребители да гледат каналите миналия уикенд при техния дебют. От „Близу" например стартираха излъчване единствено в HD формат.

Щосел сравни цената на абонамента за „Диема Спорт" от 3,96 лв. с този на „Скай", който струва по 100 евро месечно за пълен пакет. „Живеем в бедна страна, отчитам и уважавам този факт - продължи той. - Смятам обаче, че 4 лева е справедлива цена. Имаме отличен продукт и хората с готовност ще платят за него. Другата причина е, че ако го предоставим безплатно, има много по-висок риск от пиратство. Преди 23 години Висшата английска лига стартира по този начин - с платен продукт. Силно вярвам в потенциала на развитие на бизнесмодела за българския футбол."

Щосел завърши, че няма никакво намерение да участва в начина на разпределението на телевизионните пари в посока клубовете. „Нямаме отношение, това е работа на БФС и отборите", обобщи директорът на Нова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ