В Медицински университет - Варна залагат на високотехнологично образование в модерни бази и опитни преподаватели

Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна е едно от най-модерните висши училища в страната, което предлага конкурентни програми за обучение на лекари, лекари по дентална медицина, фармацевти, специалисти по здравни грижи и медицински персонал в България. Докторантското училище към МУ-Варна обучава висококвалифицирани специалисти за условията на глобализиращата се световна икономика на 21 век, които са готови да заемат водещи позиции както в академичните среди, така и в областта на медицинската практика и управлението на здравеопазването.

В МУ-Варна класическите модели на преподаване умело се съчетават със съвременните технологии. Посредством мобилните технологии бъдещите медици имат възможност за достъп до различни дигитални учебни помагала и материали, с които затвърждават и упражняват наученото, тестват и оценяват знанията си. Това е възможно благодарение на Blackboard платформата за допълнително електронно обучение, която се използва от водещи университети в САЩ, Великобритания и други страни. Turning Point Technology пък е най-модерната система за текущо оценяване степента на усвояване на предавания на лекции учебен материал, която функционира от тази година в университета. Подобно на гласуването на публиката в нашумялото състезание „Стани богат", с помощта на специални електронни устройства всеки студент индивидуално избира верния според него отговор на зададен от преподавателя въпрос: напр. А, B, C или D. Студентите по медицина във Варна имат възможността да изучават анатомията на човека посредством интерактивни методи и 3D технологии. Виртуалната микроскопия им позволява да наблюдават микроскопски препарати с максимално качество на изображението. Предстои да бъде въведено и симулационно обучение за студентите по медицина, което ще даде възможност да се интегрира клиничното в предклиничното обучение на бъдещите лекари на един още по-ранен етап от образованието.

МУ – Варна е първият и единствен университет у нас, въвел EFQM® модел за Business Excellence на Европейската фондация за управление на качеството. Амбицията на ректора на ВУЗ-а проф. Красимир Иванов е МУ-Варна да се превърне в един от най-високотехнологичните и модерни медицински университети в Европа: „Тук бъдещите медици могат да получат такова образование, което по нищо не отстъпва на колегите им от водещите европейски страни“, заяви наскоро пред медиите проф. Иванов. 3D обучение по анатомия за бъдещите лекари, най-модерният на Балканите Университетски медико-дентален център за студентите по дентална медицина, строителството на нова и модерна сграда за бъдещите фармацевти са само част от предимствата на Медицинския университет във Варна. Университетът предлага още на своите студенти модерна среда с неограничени възможности да развиват себе си - високотехнологично оборудвани лаборатории и учебни бази за практика, библиотека с електронни читални и осигурен достъп до най-добрите световни информационни бази данни, модерна спортна база и професионални треньори по футбол, баскетбол, волейбол и тенис, зала за репетиции на университетската рок група, театралната трупа и трупата по народни танци.

Във факултетите и филиалите, както и в Медицински колеж към МУ-Варна към момента се обучават над 5000 студенти, специализанти и докторанти в областта на хуманната и денталната медицина, фармацията, здравните грижи и здравния мениджмънт. Тази година ще бъде приет и третият випуск студенти по специалностите „акушерка“ и „медицинска сестра“ във филиала на университета в град Сливен.

Забележителен е ръстът на чуждестранните студенти. 900 младежи от 43 държави са избрали да учат медицина именно във Варна. Най-голям е броят на студентите от страните членки на ЕС – Германия, Великобритания, Австрия, Гърция, Италия, Кипър, Норвегия, Швеция, Швейцария. Този факт сам по себе си е индиректен показател за високото качество на образователния продукт, който университетът предоставя.

Всички кандидат-студенти и техните родители, които желаят да надникнат в модерните учебни зали и аудитории, както и да получат актуална и подробна информация за образованието и възможностите, които предлага МУ-Варна и филиалът в Сливен, могат да направят това на 20 и 21 март 2015 г., когато университетът обявява „Дни на отворените врати“.

Повече информация може да откриете на сайта на университета www.mu-varna.bg

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование