Бащата на съдийката удушен и вързан с камъни за врата

75-годишният Николай Димитров е бил удушен, а трупът му, привързан с камъни и хвърлен в язовир Мелницата край Завет. Това стана ясно след аутопсията на тялото на бащата на съдия Геновева Николаева от София, който изчезна от дома си на 26 декември миналата година.

Убитият бил вързан с кабел за врата. Той бил омотан около блуза с натикани вътре 3-4 камъка. Тежестта е държала на дъното трупа близо 2 месеца преди да изплува в неделя пред ужасените очи на местен рибар.

Димитров е бил мъртъв преди да бъде хвърлен във водата и причината за смъртта е удушаване, казаха от прокуратурата.

Трупът на издирваният мъж е бил разпознат от близките му. Със съпругата си имат една дъщеря, която е съдия в гражданското отделение на Софийски градски съд. Дни след изчезването на мъжа Геновева и майка й обявиха парично възнаграждение за достоверна информация.

Както "Труд" писа в една от стаите на къщата на семейството в Завет са били открити следи от борба, кръв и разхвърляни мебели .

От полицията и прокуратурата не коментират дали от дома на Димитров липсват пари и ценни вещи, но кървавите дири говорели, че е бит и удушен. Тялото е било хвърлено в язовира, който бил в непосредствена близост до дома му, за да се заличат следи. Тъй като мъжът бил висок 164 см и тежал към 55 кг., убиецът можело да е и само един човек.

Полицията не съобщава работни версии, но съгражданите на Димитров коментират, че мъжът може да е станал жертва на желаещи да си купят от прочутата му винена продукция. Около Коледа в къщата му идвали много хора, разказаха тогава съседи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини