Пожарникари вадиха мъж от тетраподи край морето във Варна

„Бай Ганьо журналист“ ще изучават в 12-и клас По преценка на преподавателя ще се изучава и "Бай Ганьо прави избори"

Рекорден брой българи и румънци работят във Великобритания това лято 391 000 са наети в периода между април и юни тази година

Столична община: Няма замърсяване на въздуха в София

Григор: Не искам да съм критичен към себе си

Акция „Багер“ в бургаско гето Тежки машини бутнаха 35 незаконни постройки

Възрастна жена получи сърдечен пристъп в Рила, транспортираха я до болница с хеликоптер 

Кога хазната връща ДДС по европроекти

Чавушоглу: Отношенията на Турция с Европейския съюз започват да се нормализират

В София строят забавачки за 23 млн. лв. Фандъкова откри в „Младост“ най-голямата в столицата детска градина

Внимание! Обирджии нападат туристи в района на Акропола

Румен Петков: ПП АБВ ще сезира и „Морска администрация“ за казуса с нефтонаходището на Галата

България и страните от Вишеградската група с обща позиция в защита на фермерите срещу търговците

В 7 от резервоарите на „Мопанг“ има близо 300 литра гориво Източването ще започне в края на август

КАТ установи близо 4700 нарушения по пътищата за ден, взе над 80 книжки (ВИДЕО)

МЗХ ще подкрепи най-уязвимите производители на тютюн чрез национални доплащания

„Нашето желание е да подкрепим най-уязвимите малки производители на тютюн и политиката на Министерство на земеделието и храните е с акцент именно към тях“. Това заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева след среща с тютюнопроизводители, инициирана от министерството.

„Ние получихме, днес, 4 варианта с предложения за разпределение на националните доплащания за сектор „Тютюн“ за 2015 година“, информира Танева и обясни, че всички те до четвъртък ще бъдат разработени и ще бъдат изпратени на присъствалите за разглеждане. Тя бе категорична, че Министерството ще работи за подобряване на варианта за разпределение на средствата от националните доплащания. Танева посочи, че през настоящата година сумата, която ще бъде разпределена между тютюнопроизводителите се запазва и размерът й е 107 млн. лева.

От страна на браншовите организации бе предложено да се промени рамката на референтния период на база, на който се изплащат националните доплащания на тютюнопроизводителите. Те поискаха да се изключи 2009 г. и да се добави 2006 г., но за да бъде изпълнено това искане е необходимо Министерството да получи съгласието на Европейската комисия. По време на срещата се обсъди и възможността за въвеждане на таван върху средствата за подпомагане, които се получават по националните доплащания за тютюна.

„На 5 март ще решим кой от предложените варианти за подпомагане на сектор „Тютюн“ да бъде приет”, посочи министър Танева. Тя обясни, че някои от дискутираните нови предложения, по отношение на начина на разпределение на средствата за тютюнопроизводството, няма да могат да се приложат още тази година.

По време на срещата с браншовите организации, Десислава Танева припомни, че до 2020 г. националните доплащания за тютюн ще бъдат намаляващи, а от 2021 г. това производство няма повече да бъде субсидирано. Помощта, която се предоставя към момента има за цел да подкрепи стопаните да се насочат към друг вид производство.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.