Румяна Арнаудова за арестите в КАТ-Габрово: Касае се за длъжностни и документни престъпления

Атаката срещу дизела е истерия и балон Обсъждат по-високи данъци и такси

Нов тест по български език и литература за седмокласниците от догодина

Труд Уикенд – един вестник за два дни Безгрижна неделя с чаровния 80-страничен брой на вестник "Труд"

Кражба на кабели остави без ток 1200 домакинства в Монтана

Нигяр Джафер: Назначаването на д-р Дечо Дечев за управител на НЗОК е приятна изненада

Системата спъва лечението на психично болните 70% от легловата база трябва да се преструктурира

Трима задържани при полицейска операция в КАТ-Габрово

Хърватската икономика отбелязала 10% ръст заради футбола

Сменяме касовите апарати до март 2019 г. Около 200 хил. търговци ще трябва да купят нови устройства

Излъчен е победител в конкурса за тикет система на София

САЩ евакуират стотици „бели каски“ от югозападна Сирия

Главният архитект на София Здравко Здравков: Никой няма резервирано паркомясто в центъра Предстои преобразяване около храма „Св. Александър Невски“, при Центална гара и в бункера на мавзолея

Лютеницата в детските градини по стандарт

ВСС търси европейски опит за противодействие на атаки през медиите

Започва строителството на първия панелен блок в Ню Йорк

През 2013 г. проект на име My Micro NY спечели състезание за дизайн за първите „микро апартаменти“, спонсорирани от жилищния отдел на града. Тези предварително сглобени жилища имат за цел да осигурят достъпно място за живот за необвързани хора в Ню Йорк. Отделните модули вече се сглобяват в корабостроителницата в Бруклин, а сградата ще бъде показана тази пролет в Манхатън, пише Business Insider.

Първата „микро“ сграда в града ще разполага с 55 апартамента под наем, с площ между 24 и 33 кв. м, с големи прозорци, достатъчно място за багаж и малки балкони.

Тъй като удобствата са важни за обитателите на микро апартаментите, сградата ще разполага с място за срещи, кафене, обща градина на покрива за обитателите, както и с пералня, помещение за велосипеди и фитнес.

Сградата ще започне да се строи в Кипс Бей, като наемът на апартаментите ще е между 2 000 и 3 000 долара на месец. Наемателите се очаква да започнат да се нанасят до септември 2015 г., според архитектите. Съгласно настоящото законодателство, влязло в сила през 1987 г., всички апартаменти в Ню Йорк трябва да са с площ най-малко 37 кв. м, но през 2013 г. тогавашният кмет на града Майкъл Блумбърг заяви, че новите микро жилища ще са изключение. My Micro NY също така ще бъде първата многофамилна сграда в Манхатън, която ще използва модулно строителство, като отделните модули се произвеждат от Monadnock Development в корабостроителницата в Бруклин.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.