Симеоне: Опасен е "Байерн", не "Байер"

Диего Симеоне, треньорът на "Атлетико" (Мадрид), изпитва по-голям респект от "Байерн", отколкото от съперника си на 1/8-финала в Шампионска лига в сряда "Байер" (Леверкузен). "Три отбора са над всички в Европа в момента - заяви аржентинският специалист. - Това са "Барселона", "Реал" (Мадрид) и "Байерн". Останалите сме под тях с куража и амбицията да ги изненадаме. Такава е реалността. Нашата цел е да играем силно и да надскочим възможностите си."

Миналия сезон "Атлетико" стигна до финал в турнира и загуби с продължения от "Реал". Образец за Симеоне е полуфиналното гостуване срещу "Челси" (след 0:0 в Мадрид), спечелено в Лондон от 0:1 с 3:1. "Това трябва да бъде нашата игра на чужд терен, така ще имаме успех", категоричен е треньорът.

В същото време "Байер" (Леверкузен) никога не е прескачал 1/8-финал с елиминации в Шампионската лига - 3 пъти отпада срещу "Пари Сен Жермен", "Барселона" и "Ливърпул". Когато "аспирините" с Димитър Бербатов през 2002 г. стигнаха финал (1:2 срещу "Реал"), турнирът бе с групи до четвъртфинал. "Байер" има лоша статистика срещу испански съперници - отпада и в четирите срещи на елиминации срещу отбори от Примера дивисион.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят