Григор излиза в полунощ срещу американец

Следващият мач на Григор Димитров на тенис турнира в Акапулко отново ще започне в полунощ наше време. Така решиха организаторите, които поставиха двубоя му от втория кръг срещу американеца Райън Харисън първи в програмата на централния корт за днес. Тенис феновете у нас ще могат да го гледат на живо по "F+".

Харисън преодоля първия кръг, след като сънародникът му Доналд Йънг се отказа при резултат 4:6, 6:2, 4:2 заради контузия на ръката. Янкито и Григор са стари познайници, тъй като са играли доста мачове помежду си в юношеските си години. На 22-годишния Харисън също предричаха бъдеще сред най-добрите в мъжкия тенис, но за момента той не оправдава тези очаквания и заема едва 169-о място в световната ранглиста, въпреки че е достигал до №43. Американецът няма турнирни победи, а в кариерата си като професионалист е заработил почти 1,7 милиона долара от наградни фондове, съобщи "Спортал".

На ниво АТР тур Григор Димитров и Райън Харисън са се срещали два пъти, като и двата бяха в първия кръг на турнири от Големия шлем през миналия сезон. Първият от тези сблъсъци бе на тревата на "Уимбълдън", където хасковлията победи със 7:6(1), 6:3, 6:2, а след това последва също толкова убедителен негов успех и на Откритото първенство на САЩ - 6:2, 7:6(4), 6:2.

В Акапулко Райън Харисън започна от квалификациите и вече записа три последователни победи. Ако успее отново да го победи, Григор Димитров ще защити 90 точки от 500-те, които взе за спечелването на титлата през миналата година и ще прибави 35 340 долара към банковата си сметка.

Интересно е, че веднага след двубоя на Григор Димитров организаторите поставиха мача на неговата приятелка Мария Шарапова, която ще срещне колумбийската тенисистка Мариана Дюк Марино.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт