Брат спаси 13-годишната си сестра, изнасилвана системно от баща им

Баща на 5 деца от Харманли изнасилвал системно 13-годишната си дъщеря. 32-годишният Желю Иванов бе оставен за постоянно в ареста с решение на Хасковския окръжен съд в късния следобед във вторник.

Сигналът за системния сексуален тормоз над сестричето си подал най-големият й брат. При последното изнасилване на дъщеря си бащата е бил пиян, а медицинската експертиза е установила, че от половия акт момичето има травми.

Децата са учили в помощно училище-интернат "Петко Рачев Славейков" в Харманли и се прибирали вкъщи само в събота и неделя. От 2011 г. те живеят при баща си, след като съдът е постановил той да упражнява родителските права. Причината е, че едно от момчетата е било системно пребивано от мъж, с който майката живеела на семейни начала.

До 9 февруари т. г. Желю живеел също на семейни начала с друга жена, от която е петото му дете. След скандал тя си тръгнала заедно с най-малката им рожба. От тогава Иванов започнал да тормози сексуално щерка си.

При разпит пред съдия жертвата отрекла да е водила полов живот преди посегателството на бащата върху нея. Момиччето, заедно с тримата си братя, е временно настанена в дом в Стара Загора. Ако майката не ги потърси, предстои процедура за настаняването им при приемни семейства.

32-годишният харманлиец не е осъждан и няма криминални прояви. Той е без постоянни трудови ангажименти и живее в ромската махала "Маламар дере". Изкарвал по някой лев като общ работник

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини