Световен бестселър вече у нас: "Сума" или 40 истории от отвъдното

Дeйвид Игълман (1971) е може би най-брилянтният млад учен на Америка; доктор по невробиология и психиатрия, който обаче има и бакалавърска степен по британска и американска литература.

В тази книга, превърнала се моментално в международен бестселър (преведена е на повече от 30 езика) Дейвид Игълман поставя на изумителния си творчески гений задачата да си представи четиридесет различни варианта на задгробния живот. Тези четиридесет винетки са фантазии, мисловни експерименти, като повечето са направени за забавление, други са пародии на общоприети научни методи на изследване. В някои случаи обаче неусетно ни се разкриват значителни и дълбоки идеи.

В един от вариантите на задгробния живот може да откриеш, че Бог е с размерите на микроб и не подозира за съществуването ни. В друг ти си разделен на няколко личности, всяка на различна възраст. Описани са ситуации, когато в отвъдното си принуден да съжителстваш с досадни версии на самия себе си, които представляват това, което би могъл да станеш; или си пресъздаден от записите на кредитните карти и интернет историята ти.


"Сума", Дейвид Игълман, ИК "Фабер" 116 стр., 10 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура