Осъдиха наркодилър, блъснал полицай и пешеходец

Районният съд в Монтана осъди на 1 г. условно наркодилър, който при задържането си рани полицай, потроши 2 автомобила и блъсна пешеходец, пише "Конкурент".

Полицейската акция през октомври 2012 г. се превърна в истински екшън, който се разигра в центъра на Монтана, на метри от езиковата гимназия. На 5 октомври ченгетата провеждали хайка за задържането на наркодилъри. Привечер те завардили района около гимназията и очаквали Захари Борисов-Заката да се появи.

Мъжът управлявал личния си автомобил, но забелязал полицаите на входа на училището. Тогава се опитал да маневрира и да избяга, но цивилен полицай го спрял. Захари дал назад, повякъл криминалиста, блъснал 2 паркирани коли, качил се на тротоара и повалил мъжа, който се прибирал от работа. Пак рязко дал газ и пробвал да се измъкне, но го засякла друга полицейска кола. Униформените го измъкнали и проснали по очи на паважа, където престоял над 2 часа.

При обиска на колата дрога не е открита. В дома му е намерено незначително количество канабис за около 16 лв. От там са иззети везна, семена за марихуана и тиксо.

Срещу Захари започват досъдебни производства за разпространение на наркотици, за неподчинение на властите на МВР и за причинени средни и тежки телесни повреди. Той е с основно образование, безработен, неженен.

Съдът го признава за виновен за притежание на дрога и го глобява със 100 лв. За блъснатия пешеходец и материалните щети по колите е осъден условно на 1 година лишаване от свобода. По обвинението за нападението над полицая присъдата също е условна – 1-годишна с 3 г. изпитателен срок и глоба в размер на 10 000 лв. Присъдата може да бъде обжалвана.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право