Започва свободна дистрибуция на IPhone в България

От 27 февруари 2015 г. фирма Апком, в качеството си на официален дистрибутор на продуктите на Apple за България, стартира и дистрибуцията на всички модели iPhone. Оторизираните партньори на Апком ще продават отключени iPhone-и, без договор за обвързване с определен мобилен оператор, съобщиха от фирмата.

Друго сериозно предимство при официалната свободна дистрибуция e цената, която ще бъде съобразена с официалната препоръчителна от Apple за региона. По такъв начин ще бъде ограничен и “сивият внос” на отключени апарати, който е един сериозен проблем за българските потребители. Договорът на Апком за официална дистрибуция на iPhone ще доведе и до регулярен внос от европейския склад, което ще позволи поддържането на необходимите наличности от всички модели при оторизираните партньори на фирмата за България.

“ Свободната дистрибуция на iPhone, която сега стартира, открива пред нас и нашите партньори нови възможности за развитие на българския пазар за смартфоните на Apple.” - подчерта  Борислав Петров, управител на Апком ООД. “ Вярваме, че постигнатият ръст от около 15% при продажбите на Апком България за миналата финансова година, ще получи нов тласък с регламентирания внос на iPhone и ще доведе до още по-добри финансови резултати нe само за нас, но и за оторизираните ни партньори в България. “

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Технологии