Психоза в Бургас: Банда обстрелва автобуси с пътници

В Бургас се разгаря истинска психоза. Пътниците от градския транспорт и шофьорите на автобуси и тролейбуси непрекъснато се мислят за мишена на бандити с въздушни пушки. Идва полиция и установява, че става въпрос за обстрелване, но не с пневматично оръжие, а с камъче.

Пореден случай изправи на нокти бургазлии днес сутринта. Автобус номер 15, който изпълнява курсове до квартал "Сарафово" се движел по обичайния си маршрут. В района на магазин "Светомаркет", шофьорът чул пукот и набил спирачки. Пътниците се развикали панически "Стрелят! Някой стреля!" и се изсипали от возилото.

Директорът на ОД на МВР Калоян Калоянов изненадващо успокои духовете, като каза, че огледът не доказва стрелба с въздушна пушка. "Вероятно пукотът, който се е чул е от камъче", смятат униформените. Стъклото до шофьора действително е пукнато, но според полицейският експерт не става дума за стрелба. Същото е потвърдил и специалист от фирмата, която ремонтира стъклата на автобусите. Няма следа за умишлено хвърлен предмет. Вероятно от грайфер на гума на насрещно преминаваща кола е полетяло камъче, е основната версия за инцидента.

"Разчитаме на полицията в случаите, когато става дума за външна намеса, но този не е такъв" коментира шефът на градския превозвач "Бургасбус" Петко Драгнев.

Реално до момента само веднъж е стреляно с въздушна пушка по автобус номер 12- А. Инцидентът стана преди седмица на входа на морската градина. Стрелецът все още не е заловен и вероятно по тази причина сред пътниците се поражда психоза, разкриха превозвачи. От полицията съобщиха, че има напредък по издирването на стрелеца, но на този етап не могат да коментират повече.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини