На 20 април 2018 да почерпят

Лекар, обвинен за смъртта на поп певеца Принс, ще плати 30 000 долара глоба

Изявление на президента Румен Радев след заседание на КСНС на тема „Актуални рискове и заплахи за националната сигурност на Република България. Състояние на Въоръжените сили. Необходими мерки“

Корнелия Нинова: Предложих в модернизацията на армията да се включат Българската отбранителна индустрия и бизнеса

Прессекретариатът на президента срещу Цветан Цветанов: Прокарвал ли е Радев становище срещу НАТО на КСНС

Министър Красимир Каракачанов: Очакваме над 130 млн. лева за отбрана до 2019 г.

Пентагонът: Сирийското правителство запазва ограничена възможност за химическо нападение в бъдеще

Пази ни армия без хора и техника Войникът получава по-ниска заплата от шофьор в градския транспорт

Иракчанка опита да влезе в Румъния с чужд британски паспорт, закупен в България

Пишат как се започва бизнес Въвеждат електронни обществени поръчки

Министър Ангелкова: Това лято очакваме значителен растеж на чуждестранните туристи

ЦСКА в кубчето на Рубик

Мутри изнудили баба да пренася кокаин Банда от 7 врачани вече е зад решетките, един от тях бил беглец от правосъдието

„Трансформации“-те на Благой Иванов

Вижте акцентите от броя на “Труд” в петък, 20 април 2018

Дружество, оглавявано от Тонев, защитава Кадурина

Престижната пиар агенция „Янев и Янев“ разпространи два документа, защитаващи дерматоложката проф. Мирослава Кадурина от ВМА. Заради нейната частна фирма, работила на територията на болницата, гръмна скандалът със злоупотреби за милиони.

„В огромната си част изнесената информация е невярна. Обвинението, че съществува частна клиника на територията на дерматологията във ВМА и че се извършват злоупотреби за милиони, е манипулативно“, казва чрез „Янев и Янев“ Кадурина в писмо до медиите. Тя обяснява, че за да получат гражданите достъп до извънболнична помощ и до болнично лечение във ВМА, са създадени звена като фирма „Дерма Прим“, сключили договор с болницата. „На територията й има десетки медицински центрове по този модел, а те захранват ВМА с пациенти. Всички контракти се сключват по определени именно от болницата правила и цени“, пише Кадурина. Тя не приемала опитите на медии да се профанизира дейността на клиниката само до „опъване на бръчки“. „Към нея сме създали 4 центъра за лечение на социално значими заболявания“, казва дерматоложката.

Пиар агенцията разпространи и писмо в защита на Кадурина от дружеството по дерматология, чийто председател се оказа именно попадналият във вихъра на скандала ген. Стоян Тонев.

„В тази клиника не се лекуват “козметични проблеми”, както бе внушено, а се лекуват болни с животозастрашаващи заболявания – малигнен меланом, лимфоми, тежки форми на псориазис“, пише дружеството. Звеното на Кадурина било пионер у нас при въвеждането на биологични препарати срещу псориазис.

„Да, милиони са харчени за клиниката, но пък такава няма в цяла Европа – с толкова модерни легла, лазери, бани, оборудване“, обобщиха дерматолози от конкурентни болници.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.