Дружество, оглавявано от Тонев, защитава Кадурина

Престижната пиар агенция „Янев и Янев“ разпространи два документа, защитаващи дерматоложката проф. Мирослава Кадурина от ВМА. Заради нейната частна фирма, работила на територията на болницата, гръмна скандалът със злоупотреби за милиони.

„В огромната си част изнесената информация е невярна. Обвинението, че съществува частна клиника на територията на дерматологията във ВМА и че се извършват злоупотреби за милиони, е манипулативно“, казва чрез „Янев и Янев“ Кадурина в писмо до медиите. Тя обяснява, че за да получат гражданите достъп до извънболнична помощ и до болнично лечение във ВМА, са създадени звена като фирма „Дерма Прим“, сключили договор с болницата. „На територията й има десетки медицински центрове по този модел, а те захранват ВМА с пациенти. Всички контракти се сключват по определени именно от болницата правила и цени“, пише Кадурина. Тя не приемала опитите на медии да се профанизира дейността на клиниката само до „опъване на бръчки“. „Към нея сме създали 4 центъра за лечение на социално значими заболявания“, казва дерматоложката.

Пиар агенцията разпространи и писмо в защита на Кадурина от дружеството по дерматология, чийто председател се оказа именно попадналият във вихъра на скандала ген. Стоян Тонев.

„В тази клиника не се лекуват “козметични проблеми”, както бе внушено, а се лекуват болни с животозастрашаващи заболявания - малигнен меланом, лимфоми, тежки форми на псориазис“, пише дружеството. Звеното на Кадурина било пионер у нас при въвеждането на биологични препарати срещу псориазис.

„Да, милиони са харчени за клиниката, но пък такава няма в цяла Европа - с толкова модерни легла, лазери, бани, оборудване“, обобщиха дерматолози от конкурентни болници.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини