Кмет дава цяло село под наем от 700 евро на ден

Кмет на унгарско село го дава под наем, за да го направи известно и да спечели пари, предлагайки дори длъжността кметски наместник като част от сделката, пише в. "Гардиън".

За 210 000 форинта, което прави 700 евро на ден, заинтересованите лица могат да наемат всички съоръжения в китното, но почти изоставено село Мегйер. То се намира на 180 км югозападно от Будапеща и има едва 18 души население.

Според обявата наемът включва използването на четирите улици на Мегйер, две от които са асфалтирани, а другите две са покрити с чакъл, кметството, културния център, автобусната спирка и няколко къщи, обзаведени в селски стил. Наемателите могат да ползват и шестте коня на селския кооператив, две крави, три овце, кокошарника и 4 декара обработваема земя.

"Според закона, който въведох, външен човек може да стане кметски наместник за уикенда и дори да променя имената на улиците, ако иска", обяснява кметът Пайер Кристоф - 42-годишен инженер от Будапеща. Той се влюбил в Мегйер, когато случайно минал край него преди 10 г. Купил си къща там и бил избран за кмет. Обяснява, че целта му е да спаси Мегйер от бавната смърт, сполетяла много унгарски селца, чиито млади хора заминават за Будапеща или в чужбина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл