НЗОК проверява случая с жената, починала заради скъпа аортна клапа

Принц Хари покани брат си принц Уилям за кум на сватбата

Съдът на ЕС: България е нарушила Директивата за птиците

КЕВР ще решава за продажбата на над 20% от енергийните дружества Това реши парламентът с промени в Закона за енергетиката

Запалянковци трошили автобус и псували полицаи

Румен Радев: Високо ценим споделения опит на Швейцария в системата на дуалното професионално образование

Започна пръскане срещу кърлежи в Търговище

Осъдиха мъж и жена, държали 3224 литра контрабанден алкохол за 27 686 лева

Единадесет партии ще могат да участват в предсрочните избори в Турция

Около 20 пострадали след изтичане на фенол в химически завод в Чехия

Румен Радев: Перспективата на България е да задълбочи европейската си интеграция, а това е невъзможно без присъединяване към Еврозоната

Чистачка пострада при късо съединение

София бе домакин на изнесено заседание на Военния комитет на ЕС

Почерпен млад водач удари челно завиваща кола и потроши още две паркирани

Светлината озари зала „България”

Кмет дава цяло село под наем от 700 евро на ден

Кмет на унгарско село го дава под наем, за да го направи известно и да спечели пари, предлагайки дори длъжността кметски наместник като част от сделката, пише в. “Гардиън”.

За 210 000 форинта, което прави 700 евро на ден, заинтересованите лица могат да наемат всички съоръжения в китното, но почти изоставено село Мегйер. То се намира на 180 км югозападно от Будапеща и има едва 18 души население.

Според обявата наемът включва използването на четирите улици на Мегйер, две от които са асфалтирани, а другите две са покрити с чакъл, кметството, културния център, автобусната спирка и няколко къщи, обзаведени в селски стил. Наемателите могат да ползват и шестте коня на селския кооператив, две крави, три овце, кокошарника и 4 декара обработваема земя.

“Според закона, който въведох, външен човек може да стане кметски наместник за уикенда и дори да променя имената на улиците, ако иска”, обяснява кметът Пайер Кристоф – 42-годишен инженер от Будапеща. Той се влюбил в Мегйер, когато случайно минал край него преди 10 г. Купил си къща там и бил избран за кмет. Обяснява, че целта му е да спаси Мегйер от бавната смърт, сполетяла много унгарски селца, чиито млади хора заминават за Будапеща или в чужбина.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.