Валери Симеонов: Оставката на Първанов е чудесна новина за България

Оставката на Георги Първанов е чудесна новина за България. Това каза в кулоарите на Народното събрание съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов пред bTV.

Припомняме, че по-рано днес Георги Първанов заяви в студиото на Нова телевизия, че ще подаде оставка на първия национален съвет на партията.

Той подчерта, че патриотите не са част от управляващото мнозинство, а само подкрепят това, което е полезно за България и са срещу всичко, което е вредно за родината ни.

Попитан дали Патриотичният фронт е изпаднал от управляващото мнозинство, след като депутатите от коалицията бяха на различна позиция за новия дълг, то каза, че заедно с колегите му от парламентарната група подкрепят програмата, по която работят управляващите, но не са част от властта.

„Последната ми грижа е кой е изпаднал и кой не. Не сме нито коалиционни, нито каквито и да било партньори. Когато не се изпълнява програмата - сме против, когато се изпълнява – за. Такъв заем от седем - осем млрд. евро няма заложен в програмата ни. Затова няма как да го подкрепим. Последователни и предвидими сме“, заяви Симеонов.

Относно изказване на Радан Кънев, че от Патриотичния фронт са се поддали на популизъм, Валери Симеонов коментира, че "не знам дали той го мисли, или просто така му е дошла приказката". "Вчера ме поздрави за позицията. Съгласи се с основанията да не подкрепим заема. Може тази сутрин да си е сменил мнението", обясни съпредседателя на ПФ.

Относно неочакваната подкрепа на ДПС за дълга, Симеоно обясни, че патриотите не могат да попречат на ДПС да подкрепят кабинета „Борисов“. "По много ключови въпроси сме на едно мнение с ГЕРБ и реформаторите, но по други сме разделени. Даваме възможност на премиера да си търси друго мнозинство. Последната ми грижа е ДПС. За мен е важно какво ще направим за България“, каза още Симеонов

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини