През март подновяват ремонтите по автомагистралите Тракия и Хемус

Работата по автомагистралите "Хемус" и "Тракия" ще бъде подновена през март, когато ще бъде отменен режимът на зимно почистване на републиканската пътна мрежа. Това обяви председателят на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров в предаването "Преди всички" по БНР. Очаква се обаче заради рехабилитацията на трасетата да има задръствания и това лято.

През 2014 г. са направени десните платна на съоръженията и движението ще бъде пренасочено по тях, за да може строителите да се заловят с левите.

„От края на 2013 до ноември 2014 г. нищо не беше разплащано и реално по обектите не са извършвани кой знае какви работи“, обяснява Лазаров.

До края на годината трябва да бъде готов най-тежкият участък на магистрала "Тракия" при 67-ия километър. Виадуктът на 61-вия километър и „Бебреш“ на „Хемус“ са по-леки и вероятно ще бъдат готови до есента. Австрийската „Порр“ прави ремонта на виадукта край Церово на магистрала „Тракия“ срещу 7,24 млн. лв.

„Вършилата“ на 61-вия километър се изпълнява от сдружение „Геострой-Мостремонт 97-Пътстрой 92“ за 6 млн. лв. Най-скъпата рехабилитация е на „Бебреш“ на 30-ия километър на „Хемус“. Той се осъществява от ГБС за близо 13 млн. лв. без ДДС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес