„Ред хот чили пайпърс“ свирят на гайди в НДК

Антъни Кийдис и култовите калифорнийци в зала 1 на НДК? Та те пълнят стадиони, как ще се съберат там! Сигурно има грешка...

Правилно - а сега прочетете името на групата още веднъж и разберете, че става въпрос за „люти гайди“, а не „люти чушки“ (peppers – “чушки“, pipers - “гайдари”). Не компютри, а компоти. Въпреки това абсолютно си заслужава!

Най-горещите гайдари от Шотландия (Red Hot Chilly Pipers), чието име много прилича на лютите калифорнийци (Red Hot Chili Peppers), ще открият запомнящо се юбилейния “20-и салон на изкуствата” в зала 1 НДК на 11 май.

В ефектното шоу ще се включат и десет български гайдари, водени от космическия глас Валя Балканска.

Музикантите определят стила си като Bagrock, сливайки традиционна шотландска музика с поп и рок хитове.

Очертава се интересно изживяване, защото пред българската публика музикантите ще изпълнят Thunderstruck на AC/DC и Smoke On The Water на Deep Purple в гайда вариант, а за да има за всеки по нещо, ще прозвучи и хитът на Селин Дион от филма “Титаник” в стил гайда–романтика, както го определят шотландците.

Кулминацията обаче ще бъде общото изпълнение на българските и на шотландските гайдари, а публиката ще бъде поканена за арбитър в надсвирването.

Билетите за шоуто вече са в продажба на цени от 30 до 60лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура