Лиляна Павлова: Още октомври месец може да пуснем участъка Дупница-Благоевград на магистрала "Струма"

Възможно е още октомври месец да пуснем основното движение по трасето на ЛОТ 2 - участъкът от Дупница до Благоевград. Това каза пред „Фокус” министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Участъкът от Дупница до Благоевград по договор трябва да бъде готов до края на годината. Тогава изтича и финансирането по европрограмата. "Дупница-Благоевград е много дълъг участък, почти 40 км. Много сложен участък - с два тунела, с около 20 съоръжения, премоствания и т.н. Имаме индикации, че е възможно още октомври месец да пуснем основното движение по това трасе и направление,а довършителните работи да останат до декември какъвто е срокът на договора”, обясни министър Павлова.

Тя обясни, че от почти година по трасето се работи по много сериозен и ценен за България археологически обект и работата на археолозите вероятно ще приключи лятото на 2015 година. „Ще направим необходимото с допълнително финансиране по проекта да бъде запазена част от тази археология – за това да бъде изградена една специална стена, която да остави част от археологическите разкопки, да ги експонира и покаже. Разбира се там, където минава трасето на магистралата то ще бъде довършено. Реално това ще се случи чак след юни месец, защото до тогава ще продължи работата на археолозите”, посочи министър Павлова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес