Фалшив сигнал за бомба пред президентството вдигна на крак полицията

В Нормандия е задържан мъж, заподозрян, че е заплашвал полицията

Със 7 млн. лева обновяват улици в община Симитли

Андреа Налес е първата жена, председател на социалдемократите в Германия

Кирил Ананиев: Здравословното хранене при децата е пряко свързано с намаляването на хроничните заболявания при тях

Кметове и жители от Симтлийско запретнаха ръкави, сами си правят навес на храм

Борисов: Президентската институция никога не ме е интересувала След пет години ще си управлявам партията, ако сме живи и здрави, казва премиерът в интервю за dir.bg

Глобиха школска лафка за храни с палмово масло

Ким Чен-ун пуска инспектори от САЩ на ядрения си полигон

Външните министри на страните от Г-7 се противопоставиха на дестабилизиращото поведение на Русия 

Община Добрич ще иска компенсации за домакинствата, останали 3 дни без вода

Очакваните ползи от приемането на еврото в България Ще се повиши доверието в българската икономика, а в резултат от това ще се понижат разходите за външно финансиране

Див като мустанг 10 предавки и блокаж на предните колела

Сигнал за бомба пред президентството

Два нови маневрени локомотива родно производство за столичното метро

Лиляна Павлова: Още октомври месец може да пуснем участъка Дупница-Благоевград на магистрала “Струма”

Възможно е още октомври месец да пуснем основното движение по трасето на ЛОТ 2 – участъкът от Дупница до Благоевград. Това каза пред „Фокус” министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Участъкът от Дупница до Благоевград по договор трябва да бъде готов до края на годината. Тогава изтича и финансирането по европрограмата. “Дупница-Благоевград е много дълъг участък, почти 40 км. Много сложен участък – с два тунела, с около 20 съоръжения, премоствания и т.н. Имаме индикации, че е възможно още октомври месец да пуснем основното движение по това трасе и направление,а довършителните работи да останат до декември какъвто е срокът на договора”, обясни министър Павлова.

Тя обясни, че от почти година по трасето се работи по много сериозен и ценен за България археологически обект и работата на археолозите вероятно ще приключи лятото на 2015 година. „Ще направим необходимото с допълнително финансиране по проекта да бъде запазена част от тази археология – за това да бъде изградена една специална стена, която да остави част от археологическите разкопки, да ги експонира и покаже. Разбира се там, където минава трасето на магистралата то ще бъде довършено. Реално това ще се случи чак след юни месец, защото до тогава ще продължи работата на археолозите”, посочи министър Павлова.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.