Младеж преби до смърт съселянин и се предаде

21-годишен младеж от котленското с.Ябланово пребил до смърт по-възрастен съселянин след пиянски запой - съобщиха от полицията. След жестоката саморазправа биячът зарязал жертвата насред улицата. На сутринта се върнал. Видял, че човекът е починал и отишъл до кметството, за да се предаде в полицейския участък - разказаха в селото. Кървавото престъпление станало късно вечерта на 24 февруари. Какво е събрало на чашка двамата мъже, тепърва ще се уточнява. Убитият 48-годишен мъж бил смазан от жестокия побой. Всичките му ребра били счупени. Според заключението на съдебния лекар, той е издъхнал от раните си.

Жертвата на престъплението бил разведен самотник, който живеел в малка къща в Ябланово. Нямал работа, не бил конфликтен, но слабостта му към чашката била всеизвестна - разказаха местни жители. Той познавал от дете убиеца си Е.Ч., син на жена с психични проблеми. Самото момче също било с ментални затруднения, имало още 5 братя и сестри от двама бащи. Неговият баща бил неизвестен. Майката записала сина си в помощно училище в Търговище. Преди 2 години в селото се получило писмо от училището, че той е извършил криминално деяние. Посегнал и на някакво момиче. Е.Ч. се върнал в родното място за кратко. След това заминал за Турция в търсене на работа и по-добър живот. Но и от там го прогонили заради дребно престъпление. Наскоро отново се установил в Ябланово, без професия, работа и някакво препитание.

Полицейският участък и кметството се намират в една и съща сграда в центъра на Ябланово. Минути след 8 ч. на 25 февруари хората наоколо изтръпнали при вида на приближаващия към сградата младеж. Той вървял право към участъка. Дрехите му били в кръв. Почукал и се предал. Направил пълни самопризнания. Разследването продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони