Размразиха дело за измама на покойния режисьор Захари Паунов

Цялото съдържание на електронната поща на обвинен в измама е иззето и предадено за експертиза в Националния институт по криминалистика и криминология/НИКК/.

В Смолянския районен съд отново започна делото за измамата на покойния режисьор Захари Паунов. Процесът се проточи заради неочакваната кончина на твореца.

През октомври м.г. след издирване бе открит мъртъв в колата си в канавка между бургаските села Каблешково и Тънково.

Сагата с имотната измама на Захари Паунов и съпругата му започва през 2009 г., когато по обява в интернет харесал къща. Според прокуратурата местния брокер и художник Станислав Станчев от Смолян чрез измама им е продал гола ливада с камъни вместо къща в село Кръстатица, община Баните. Продуцентът платил 13 000 евро за къщата. Станчев обещал, че за още 6 000 евро ще направи и основен ремонт на постройката, но до строителни дейности така и не се стигнало.

Паунов искал да развали сделката, но Станчев не отговарял на обажданията му и само му пращал имейли с обещания. Продуцентът сам започнал да ремонтира къщата, и когато решил да си очертае границите на имота и повикал геодезист, станало ясно, че е собственик на съседния парцел, в който имало само камъни. Ремонтираната от режисьора постройка била собственост на майката на Станчев.

Съдът разпореди да се направят графологични експретизи на разписките за дадените пари. Извършено е изземване на кореспонденцията от фирмата обслужваща електронната поща на Станчев, имейлите му са записани на диск и са пратени на вещо лице от НИКК.
Станчев бе осъден през 2013 г. за подобна измама с продажба на стари къщи на англичанин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини