Федерика Могерини: ЕС ще отпусне на Турция допълнително 3 млрд. евро за бежанците

Спецсъдът върна делото срещу Румен Овчаров (СНИМКИ)

Вижте какво реши Министерският съвет днес, 25 април 2018

Нови обвинения за Десислава Иванчева и заместниците й

Весела Лечева: Лиляна Павлова и Красен Кралев няма да си подадат оставките, но дължат голямо извинение на младите хора

Бойко Борисов: България намали външния си дълг с 2,3 милиарда лева

Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу бивш съдия и срещу адвокат

Търгове ще определят нивата на рентите за земеделска земя Компанията за управление на земя "Агрион" отдава парцелите чрез тайно наддаване

Ротрианци дариха автомобил на социален дом в Свищовско

Тимуровци с акция в помощ на самотна майка от Горна Оряховица

Пожарникари спасиха щъркелово яйце в Балкана

Свищовлия ще отговаря за зверски побой на съгражданин

Заловиха апаш, разиграл нова измама – „пратка за кмета”

Сотир Цацаров: Желяз Андреев няма да бъде екстрадиран, постигнахме консенсус със САЩ

Пощаджия осъден на 6 години затвор за кражба на влогове

Ремонти задръстват пътищата през лятото

Доста ремонти това лято ще причинят задръствания на основни пътища в страната, съобщи вчера председателят на управителния съвет на пътната агенция Лазар Лазаров. Голяма част от тях са дълго отлагани ремонти по мостове и виадукти на магистрали и първокласни пътища.

През март ще бъдат възобновени ремонтите по двата виадукта на „Тракия“ и виадукта „Бебреш“ на „Хемус“. Миналата година бяха укрепени подпорите само от едната страна и тази година трябва да бъде довършена и останалата част. И при трите виадукта ще има обходни пътища само за камионите, докато леките коли и автобусите ще използват свободното платно.

На магистрала „Хемус“ се налага да се ремонтират още два виадукта. Единият е между тунелите „Топли дол“ и „Ечемишка“, а другият е големият при село Елешница. И двете съоръжения са в предаварийно състояние и ремонтът им не може да се отлага повече, каза Лазаров. Ремонтът на виадуктите се наложи след земетресението в Перник през 2012 г., когато подпорите на съоръженията се бяха напукали.

Според Лазаров това лято ще почнат ремонти и по други стари мостови съоръжения. Три от тях са метални и са построени от германците по време на Втората световна война и не са ремонтирани от повече от 30 години. Това са мостовете край Червен бряг и Първомай. Лазаров каза, че ако се намерят средства, ще се ремонтира и големият железен мост над река Марица край димитровградското село Скобелево.

Паралелно с това по оперативните програми започват да се правят или се довършват ремонти на пътищата в почти цялата страна. Цялостна реконструкция ще има тази година например на пътя Габрово – Севлиево и на Трявна – Дряново.

През половината лято ще продължи да бъде затруднено движението около Кулата заради недовършената отсечка от магистрала „Струма“ между Сандански и Кулата. Сега целият трафик се бави, защото минава през селата Марикостиново и Чучулигово и хората, живеещи там, миналото лято бяха готови да блокират пътя заради несгодите, които им причинява трафикът.

Пътната агенция издаде традиционната си заповед, според която от 1 юни до 15 септември движението на товарни коли над 12 тона се забранява в определени дни и часове. Това са всеки петък и неделя, съответно от 17 и от 14 до 20 ч и във всеки предпразничен и празничен ден

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.