Руска милионерка плаче пред съда заради отложен процес

Делото за пране на 500 млн. евро срещу рускинята с финландски паспорт Елизабет Елена вон Месинг и сънародника й Дмитрий Абрамкин беше отложено за пореден път. Сега причина за отлагането стана, че съучастникът на Месинг има забрана от руските власти да напуска страната и е с отнет задграничен паспорт. Това се разбра в Софийския градски съд, който поиска със съдебна поръчка от Министерството на правосъдието, Абрамкин да бъде издирен и призован от Русия.

Чужденците са обвинени, че са изпрали милиони евро на руската мафия, като ги превъртели през фирмата на Месинг “Оптима Ко”, чийто управител бил Абрамкин.
“Не издържам вече, не мога повече да чакам. Искам всичко да приключи. Всяко пътуване ми коства много средства. Няма да седя кротко и просто да чакам”, разплака се пред съда Месинг.

На предишно заседание съда отново не бе удостоен от присъствието на Абрамкин. Тогава се разбра, че той е приет в болница, защото страдал от дълбока депресия. Болестта се отключила, когато хванал жена си в изневяра.

Разследването срещу чужденците, изпрали според прокуратурата милиони евро на руската мафия, се точи вече седма година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право