Съкратен началник-гара превърнал къща в наркоферма

Селска къща, превърната във ферма и лаборатория за наркотици, разкри полицията в Монтана. Собственикът на цеха за дрога е бивш служител на БДЖ.

Акцията на сектора "Противодействие на криминалната престъпност" в Областната дирекция на МВР започнала в сряда след сигнал, че жител на село Дългоделци произвежда наркотици. Спецченгетата нахлули в дома на 49-годишния Огнян С. и открили три инсталации за производство на марихуана. Една от стаите на къщата била облицована с фолио и пълна със съдове с наркоконоп. Климатици и лампи осигурявали нужната температурата и светлина на растенията. Полицаите конфискували 50 саксии с канабис, а в тайници открили и 200 грама суха тревна маса. В дома е имало и голямо количество научна литература за отглеждането на марихуана, както и туби с препарати и торове.

"Качеството на канабиса е много високо. Собственикът на фермата е спазвал всички агротехнически изисквания!", казаха криминалисти. Бившият железничар е правел и опити за призводството на хашиш, варил е канабиса до превръщането му в масло, което наливал в туби, установили експертите. Огнян С. е задържан за 24 часа и срещу него е образувано досъдебно производство.

"Огнян е грамотен човек, завършил е Полувисшия железничарски институт, беше шеф на гара Габровница, но остана без работа. Живееше много затворено, с никой не контактуваше. Брат му е бивш полицай в София!", разказаха от селото. Нарколабораторията в Дългоделци е третата, разбита от полицията в региона през последните години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право