Ученици регистрираха касови бележки за 1 млн. лeва

Касови бележки за над 1 млн. лв. са регистрирали ученици от цялата страна, които участват в играта на НАП „Парола: Касова бележка“, съобщи приходната агенция. Регистрираните фискални бонове са 152 000. Чрез лотария ще бъдат избрани победителите, които ще получат таблети, фотоапарати и игрална конзола.

Всеки ученик може да регистрира неограничен брой касови бележки чрез специално разработен софтуер. Приложението е достъпно на фен страницата на кампанията във фейсбук, както и за мобилните телефони с операционни системи Android и IOS.
От НАП припомнят, че учениците могат да регистрират касови бележки до 31 май 2015 г.

Колкото повече фискални бонове запише един участник, толкова по-голям е шансът да спечели някоя от наградите. Стойността на покупките няма значение. Участниците обаче задължително трябва да пазят бележките до края на лотарията. Играта „Парола: Касова бележка“ е част от образователната компания на НАП „Влез в час с данъците 2“. Целта е младите хора да получат повече информация за данъците и осигуровките.

Междувременно НАП съобщи, че на сайта на ведомството вече е публикувана данъчната декларация с баркод. Тя сама пресмята дължимия данък при въвеждане на данните за получените доходи, внесените осигуровки и ползваните облекчения.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес