Ф-16 е най-добрият изтребител за България (обзор) Това ще засили стратегическото партньорство между САЩ и вашата страна, смята Н. Пр. Ерик Рубин

Тереза Мей и Жан-Клод Юнкер обсъждат в Брюксел бъдещите отношения Великобритания -ЕС

Правителствена става детска мегаболница 300 000 деца на година се приемат за лечение в различни клиники у нас

Кога ДДС за услуга става 0%

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 22 ноември 2018

Борбата за по-чист въздух поражда и социален риск ТЕЦ “ЕЙ И ЕС Гълъбово” осигурява работа за около 2000 миньори

Кметът на София Йорданка Фандъкова получи националната награда „Яков Крайков“ за принос към българската духовност

Елена Йончева: Майките обявиха край на протестите, но излизат бащите и синовете, защото България не може да живее по този начин

Слагат таван на заемите според размера на дохода Може да затегнат правилата за обезпечение

Столична община разширява системата за разделно събиране на отпадъците

Фалшиви сайтове обират клиенти Парите на потребителите отиват в сметки в Китай

Столична община се включва в Европейската седмица за намаляване на отпадъците с два мобилни пункта за електрически и опасни отпадъци и модно ревю

Строят 25 станции за електромобили

„Московска 33“ укрепва Царските конюшни Обмислят възстановяване на Захарната фабрика

Кметът Фандъкова се срещна с изследователи от JRS

Затворници си направиха казан за ракия в килията

Мъже от пловдивския затвор били заловени да варят ракия с подръчни материали в килията си. Те били спипани във вторник от надзирателите, пише TrafficNews.bg.

Затворниците спретнали система за дестилиране, която се състояла от две цинкови кофи и бързовар. Едната от кофите се покрива с найлон и течността , която се образува от конденза, изтича втора по-малка кофа, която е поставена вътре.

За ракията затворниците събирали ябълките от дневната си дажба, които нарязвали и използвали за заготовка. Добавяли захар, мая и вода, а след това ги оставяли да ферментират. Според запознати традицията да се вари самогон зад решетките не е от вчера. Най-често ракията се прави от плодове, според сезона-през зимата ябълки, а през лятото-череши, кайсии, праскови, круши. Имало вариант да се вари ракия и от хляб, но малцина знаели рецептата.

Сред любимите методи за добиване на огнена вода е варенето в кафеварка, която не е забранена зад 5-метровите стени на зандана. Кафеварката трябва да е с резервоар в долната част, в който се слагат предварително ферментиралите плодчета, смесени със захар, мая и вода.

Затворниците са прибегнали към тази самодейност, тъй като един от доставчиците на алкохол – зъболекарят на затвора, бе уволнен, след като надзирателите откриха няколко бутилки водка в кабинета му.

Мъжете обаче били разкрити навреме от управата на затвора и така и не успели да опитат произведението си. Очаква ги наказание.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.