„Левски” стигна 15:1 с „Хасково”

„Левски" пак се повесели срещу последния - 8:0 с „Хасково" на „Аспарухов" в първия пролетен кръг на „А" група. Преди седмица „сините" стъпкаха съперника с 3:0 за купата в София. А през септември спечелиха за първенство с 4:1 в Хасково. Обща голова разлика - 15:1.

„Левски" постигна втори погром с новия треньор Стойчо Стоев, но запътилият се обратно към „Б" група новак не е мерило. Атаки на госта дори поставиха под съмнение „синята" игра в защита - като подредба, сработване и концентрация, а Мартин Райнов улучи греда за „Хасково" при 0:2.

„Левски" играе с по-бързи и точни пасове, по-стилно от есента, но дали е по-силно, ще проличи в следващия кръг срещу „Лудогорец".

„Хасково" показа фарсови изпълнения в защита. Треньорът Емил Велев смени двама до 27-ата мин.

Валери Домовчийски (2 и 17) заби два гола във втори пореден мач, добави и асистенция. Антонио Аниете (10 и 88) вкара 2 попадения и подаде за две. Отбелязаха още Мигел Бедоя (23), Божидар Краев (46), Емил Нину (64) и Лукаш Гикевич (90). Головете на юношата, румънеца и поляка са първи в елита. Новакът Либан Абди се отличи с 3 асистенции.

Домо е „син" стрелец №1 за сезона с 11 попадения във всички турнири. Следват Аниете със 7, Бедоя с 6, Краев с 4 и др. Победата е рекордна за „Левски" през сезона.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ