Треньорът на "Монако": Бербатов? Винаги играе силно

Треньорът на „Монако" Леонардо Жардим пусна стреличка към медиите, след като бе запитан на пресконференция за играта на Димитър Бербатов при 3:1 над „Арсенал" в сряда.

„Продължавате да ме питате, а аз да повтарям - той е голям играч, много важен за нас - каза треньорът. - Преди месец го критикуваше целият свят за играта срещу „Гинган" (0:1), а той се представи по същия начин, както срещу „Арсенал". Носега всичко сработи в отборната игра."

Берба обясни, че не е изненадан от победата в Лондон, защото тимът е „сканирал" отлично слабите страни на съперника: „Знаехме, че „Арсенал" ще остави пространство за контраатаки. Планът ни за мача бе прост и лесно изпълним. И се получи".

Мач с негово участие бе наречен „Финалът на Бербатов" преди решителния дуел за Купата на лигата „Челси" - „Тотнъм" в неделя. Същите съперници се срещнаха на финал в този турнир през 2008 г. Това бе първият двубой за трофея на новия стадион „Уембли", а „Тотнъм" обърна от 0:1 до 2:1. Бербатов спечели и реализира дузпа за 1:1. Двубоят бе нареден от сп. "4-4-2" сред десетте най-паметни финала в надпреварата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят