Търговище остава шеста по прозрачност сред 265 общини у нас

Арестуваха 31-годишна жена, теглила пари от сметки на възрастна русенка

Любен Кънчев, зам.-министър на туризма: 9 милиона чужденци са посетили България Приходите от туризъм възлизат на 8 милиарда лева

Томислав Дончев: Днес, в рамките на едно поколение, се случват повече иновации и промени, отколкото в цялата предишна история на човечеството

Британка заплати 930 паунда за един банан

Островът край Бургас откри сезона Валят заявки за пиратски партита и сватби

Министър Караниколов: Бизнес климатът в страната се подобрява

Две птици нанду са новите обитатели на зоопарка в Павликени

Започват ремонти на улици в Сливен и селата за 2 млн. лева

167 млн. лв. влязоха в бюджета на София за 3 месеца

Банско с тематична изложба „Банско в Европа”

Освободиха от длъжност Капитолиадския митрополит Исихий заради скандални клипове с трансексуален (ВИДЕО)

4 са вариантите за наказание на “Левски”

Българин осъден за изнасилване на жена на новогодишно парти в Шотландия, скоро след като родила Той твърди, че сексът е бил по нейна инициатива и по взаимно съгласие

Банско – абсолютен лидер по прозрачност сред българските институции

Египетски милиардер купува Евронюз

Египетски милиардер ще стане най-голям акционер в европейската новинарска телевизия “Евронюз”.

Медията ще увеличи капитала си с 30 милиона евро и тези акции ще бъдат собственост на египетския милиардер Нагиб Сауирис. По този начин той ще бъде и най-големият акционер с 53% от капитала. Окончателното приключване на сделката трябва да продължи около два месеца.

“За “Евронюз” новият акционер означава свежи пари за финансиране на развитието на телевизията. От 5 години ние правим много малко инвестиции в цифровизацията. Нашият избор беше много прост – или се развиваме, или намаляваме продукцията”, каза Майкъл Питърс, председател на УС.

Той застана начело на медията в края на 2012 и предложи стратегически план за развитието на “Евронюз”, която предава на 13 езика и в която работят 400 журналисти. “Този нов план имаше нужда от свежа финансова инжекция, която беше приета от акционерите. Те не могат да участват във финансирането, но вярват в развитието на канала. По тази причина се съгласиха с това увеличение”, казва Питърс.

90% от капитала на “Евронюз” е собственост на 6 обществени телевизии на страни-членки на Европейския съюз за телевизионно разпръскване: Франция, Италия, Русия, Турция, Швейцария и Мароко.

Нагиб Сауирис е наследник на империята “Ораском” и в момента притежава богатство на стойност 3,1 милиарда долара. Съгласно споразумението досегашните акционери ще имат право на вето, което предотврати всякаква промяна на редакционната политика от страна на новия акционер.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.